Gnocchi cu Sos de Ardei Gras şi Roşii

 

 Întotdeauna pastele sunt cea mai rapidă mâncare care se poate face, însă acest sos bate toate recordurile în ceea ce priveşte simpliatea lui. În afara de faptul că te salvează atunci când eşti în criză de timp, este un sos cu o textură  şi un gust fin care pune în valoare textura pastelor. Tocmai de aceea aleg mereu felurile de paste mai deosebite, de calitate, din grâu dur sau spelta, de preferat sub forma de scoici sau gnocchi. Ultimele roşii şi ardei gras de grădină lăsate la înnăbuşit până la evaporarea lichidului dau o aroma specială, putin afumată, de toamnă...

Gnocchi cu Sos de Ardei Gras şi Roşii

     - 1 porţie-

- 1 cană gnocchi sau orice fel de alte paste
- în jur de 5 tomate mici de grădină
- 2 ardei graşi roşii
- plante aromatice proaspete sau uscate (oregano, busuioc)
- sare neiodată de salină, piper proaspăt râşnit
- 2 linguriţe ulei de măsline

- opţional 1-2 căţei de usturoi (mie îmi place sa fac şi cu, şi fără)
- eu am servit cu puţin caşcaval din lapte crud de capră

  1. Tomatele şi ardeii se taie bucăţi mari sau mici şi se pun într-o cratiţă cu câteva linguri de apă.
  2. Se adaugă puţină sare, piepr, plante aromatice şi, opţional, usturoi întreg puţin zdrobit. 
  3. Uleiul se adaugă la sfârşit, însă în anotimpul Vata eu prefer să gătesc direct cu ulei.
  4. Lăsăm să fiarbă la foc mic în jur de 20-30 de minute fără să facem nimic până legume se înmoaie de tot şi lichidul se evaporă (încep un pic să se lipească de fund)
  5. Între timp fierbem pastele într-o cantitate mare de apă cu puţină sare.
  6. Când legumele sunt gata, le pasăm cu blender sau le strecurăm prin sită, adăugăm nişte ulei de măsline (dacă nu aţi adăugat la început) şi încă condimente după gust. 
  7. Amestecăm pastele cu sos şi presărăm deasupra cu nişte caşcaval şi busuioc proaspăt. Servim imediat!

Comentarii

Postări populare