Concurs!

Iata ca a venit timpul pentru primul concurs :) Avem 2 premii: fiecare contine 1 sticluta de Apa de Levantica sau de Menta si muguri de brad si un Balsam de buze. Puteti citi despre aceste produse aici. Balsamul de buze contine ghee (unt clarificat), asa ca daca cineva e strict vegan mentionati acest lucru si va trimit 2 ape florale diferite sau un alt premiu (un sapun handmade de exemplu, dar va fi dupa Paste) Ca sa participati la concurs trebuie sa-mi trimiteti un mail pe tatianavozian(@)yahoo.com in care sa raspundeti la urmatoarea intrebare: ce va ganditi sa gatiti nou de Paste anul acesta? Presupun ca cei care au ajuns la acest blog sunt interesati de sanatate si nutritie si incearca daca nu sa schimbe radical dieta, macar s-o imbunatateasca din ce in ce mai mult. De aceea va provoc sa va ganditi, daca nu v-ati gandit pana acum, ce feluri de mancare (mai) sanatoase se pot prepara pentru o masa de sarbatoare. Puteti sa-mi scrieti doar la ce va ganditi ca s-ar putea face, dar si mai bine este sa faceti o descriere amanuntita, eventual cu reteta si cu poza daca ati mai facut acest fel de mancare. Toate ideile si retetele vor fi publicate pe blog, iar 2 cele mai bune vor fi premiate. De asemenea v-as ruga sa spuneti si prietenilor vostri de acest concurs si sa specificati in mail cum ati facut acest lucru (de exemplu daca ati dat share pe facebook, dati-mi link etc)

Concursul se incheie miercuri noaptea, joi dimineata voi firifica mail-urile si voi anunta castigatorii. Pot trimite cadourile pe teritoriul Romaniei sau al Republicii Moldova. Daca locuiti in alta tara si doriti sa participati la concurs cred ca gasim noi o solutie daca castigati :) (pot sa-i trimit unei rude din Romania, poate ca veti ajunge aici in curand...)

Astept cu nerabdare ideile voastre pentru un Paste fericit!

Later edit. Iata ca s-a terminat concursul. Mai multe persoane mi-au spus ca le-am luat prea din scurt si nu au timp sa faca ceva... Se pare ca explicatiile mele ca trebuie sa dea doar niste idei nu au ajutat :) iar alte persoane m-au felicitat pentru concurs si mi-au spus ca neaparat imi trimit ceva interesant, dar nu am primit nimic (dc ati trimis si nu am primit va rog sa-mi spuneti!). Oricum n-ar fi, avem un singur participant automat castigator :)). Este vorba de draga Amalia care a trimis aceasta lista de retete simple si atat de potrivite pentru aceasta ocazie, dupa parerea mea. Exact ce trebuie! Iata care sunt acestea:

1. Pesto de masline
Ingrediente:
1 castron masline kalamata fara samburi
1 castron caju hidratat 12 ore
1 catel de usturoi
vreo 50 ml ulei de masline
1 lingura suc de lamaie

Preparare:
Caju-ul se pune in blender cu apa acoperit, apoi se mixează până devine o crema. Apoi se adaugă restul ingredientelor si se mixează bine pana totul s-a omogenizat perfect.

2. Guacamole
Ingrediente:
1 avocado copt
1 catel usturoi
1 jumatate ceapa mica
1 lingura zeama de lamaie sare ulei de masline (optional)
o jumatate de rosie curatata de coaja si de seminte (optional)

Preparare:
Se taie avocado in doua, se scoate samburele si cu ajutorul unei linguri, se scoate miezul si se pune intr-un castron. Apoi se pisează cu ajutorul unei furculite pana se transforma intr-o pasta si se adauga restul ingredientelor.


3. Ţelină cu maioneză vegană
Ingrediente:
- radacina telina
- 1 lingura de mustar
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare himalaya

Preparare:
Telina se rade pe razatoarea mica.
Maioneza se prepara astfel:
Intr-un castron se pune o lingura de mustar ( la temperatura camerei) si apoi se ia o lingura de lemn, si se pune ulei de masline cate putin, si se amestecă sa se incorporeze. Se picură din cand in cand zeama de lamaie. Cand se obtine cantitatea dorita, se amestecă cu telina rasa, adaugam sare si servim.

4. Biscuiţi digestivi, pe post de pâinici
Ingrediente:
1 cană fulgi de ovaz
1 cană tărâţe de grâu
2 linguri seminţe de susan
1 cană făină albă
1 linguriţă sare
3 linguri ulei de măsline
1 cană apă
1/ 2 cană seminţe de floarea soarelui sau de dovleac
chimen, busuioc sau alte condimente la alegere
Primele 3 ingrediente se macină în blender până rezultă o făină fină. Toate ingredientele se pun într-un vas şi se frămână până rezultă un aluat nelipicios. Se mai pune făină, dacă este nevoie. Cu mâinile se formează biluţe de aluat, care se aplatizează, se pun într-o tavă de cuptor în care s-a pus hârtie de copt. Se înţeapă cu furculiţa şi se pun în cuptor la focul cel mai mic timp de 30-40 de minute.

5.Tarta cu praz si cartofi

Ingrediente :
225 gr faina
un vârf de cutit de sare
150 gr unt, taiat cubulete
50 gr miez de nuca, tocat fin
un galbenus mare

Pentru umplutură:
450 gr praz, taiat rondele subtiri
40 gr unt
450 gr cartofi noi
300 ml smântâna
3 galbenusuri
175 gr brânza Gruyere, data pe râzatoare
nucsoara
sare, piper negru macinat
fire subtiri de ceapa verde, pentru ornat


Preparare:
1 Se porneste cuptorul cu circa 15 minute inainte de a coace tarta. Se cerne faina si sarea intr-un castron, apoi se adauga untul si se framântă pâna ce se obtine un aluat sfarâmicios; se adaugă nucile, apoi galbenusul batut, cu 3 linguri de apa rece, si se framântă din nou.
2. Se înfăşoară aluatul obtinut intr-o bucata de folie de nailon si se lasă in frigider 20 minute, se întinde in foaie si se pune intr-o forma de tarta cu diametrul de 20,5 cm, apoi se bagă din nou la frigider pentru inca o jumatate de ora.
3 Se căleşte prazul in unt, la foc iute, 2-3 minute, apoi se micşorează flacara, se acoperă vasul si se lasă prazul pe foc inca 25 minute, pâna se inmoaie. Se amestecă din când in când.
4 Se fierb cartofii in apa cu sare, se scurg si se taie in felii groase si se pun peste prazul calit. Se adaugă smântâna, ouale, nucsoara rasa, sare si piper dupa gust. Se umple forma de tarta si se coace, la mijlocul cuptorului, circa 20 minute.
5 Se reduce flacara pâna aproape de minimum si se lasă tarta in cuptor inca 30-35 minute. Se ornează cu firele de ceapa verde si se serveşte imediat.

6. Bagduniesh sau salata specifica Tarilor Arabe.
Ingrediente:
-2 legaturi de patrujel verde;
-1 cana cu iaurt;
-2 linguri pasta de susan;
-1 lamaie;
-sare dupa gust ;

Patrunjelul verde se spala; se aleg frunzele si se toaca marunt cu cutitul sau intr-un blender. Intr-un bol se amesteca bine uleiul (pasta)de susan cu sucul de lamaie;se subtiaza cu iaurtul care se adauga treptat la compozitie. Se adauga patrunjelul tocat si se potriveste de sare.
Se poate adăuga şi ceapă verde tăiată mărunt, după gust, iar în loc de pastă de susan se poate folosi susan măcinat.


7. Mousse de avocado cu gref
Ingrediente:
1 avocado bine copt, fără părţi negre
1/2 grapefruit
sucul de la o lămâie verde
2-3linguri de miere


Preparare:
Greful se feliaza si se curata de pielite. Avocado se curata de coaja si sambure si se pune in bolul blenderului. Se adauga greful feliat, sucul de lime si mierea. Se mixeaza pana rezulta o pasta omogena. Se serveste rece, alaturi de felii proaspete de gref.


Poftă bună!!!

Va multumesc pentru participare (chiar si cu inimia) si sper sa organizez un alt concurs cat mai curand. Promit sa anunt mai din timp :)
Va imbratizez!

Comentarii

Postări populare