Să fii frumoasă este simplu!

Pentru a fi frumoasă o femeie are nevoie de cîteva lucruri de bază, foarte simple: alimentaţie sănătoasă, exerciţiu zilnic, rutina zilnică corectă de îngrijire a întregului corp şi mai ales a feţei şi, nu în ultimul rînd, o gîndire corectă. Da, este atît de simplu! Orice femeie ale cărei piele şi părul sunt sănătoase, corpul tonifiat şi suplu, este plină de energie şi radiază sănătate, dorinţă de viaţă şi încredere de sine este frumoasă. Metode de înfrumuseţare, hainele şi alte lucruri de genul acesta pot veni doar în completarea lor. Haideţi să vedem acum mai pe larg ce presupun aceşti 4 factori şi cît de uşor sunt de realizat.
  1. Alimentaţie sănătoasă: predominant vegetariană, predominant naturală, alimente integrale, fără E-uri etc. Dacă nu există posibilitate (extrem de rar cînd real nu există), un suc sau un smoothie pe zi din diverse fructe, legume, frunze verzi este obligatoriu. Îţi ia cîteva minute sa-l prepari si se gasesc fresh-uri simple în aproape orice restaurant. O alternativă ar fi suplimentele alimentare în formă biodisponibilă (naturale, nu sintetice). Printre cele care au rol pentru frumuseţea corpului se numără:
  • Antioxidanţi: Vit. E, vit. A, vit. C, Seleniu, cofermentul Q10 etc
  • Vitamine: A, E, complex vitaminic B
  • Microelemente: Zinc, Seleniu, Calciu etc
  • Lecitină
  • MSM
  • Probiotice
  • Aminoacizi

Toate acestea se pot lua separat, în diverse complexe de vitamine, sub formă de superfoods (spirulina, chlorella, goji etc). E fain că superfoods le putem include în alimentaţie, astfel nu vom înghiţi ceva ca medicament.

Trebuie să ne gîndim că organismul nostru, inclusiv pielea, unghiile, părul, au nevoie o hrană adecvată. Are nevoie de anumite subtsante, nu are nevoie de prăjitura, sandvici, paste etc., ci de calciu, vitamina A etc. Atunci cînd alegem ce mîncăm trebuie să ţinem cont de asta şi atunci totul va fi bine.

2. Exerciţii. În adolescenţă făceam dansuri şi aveam un corp format foarte frumos, tonifiat, cu muşchii conturaţi şi toate la locul lor. Mă obişnuisem cu corpul meu aşa şi nu m-aş fi gîndit niciodată că poate fi altfel. Însă atunci cînd am lăsat dansurile şi timp de cîţiva ani nu am mai făcut nici un fel de exerciţii am văzut că lucrurile nu stau aşa. Da, există partea genetică cînd vorbim de frumuseţe, dar muşchii care nu sunt folosiţi se atrofiază şi punct. Şi nu vorbesc aici de probleme de grăsime care se acumulează unde nu trebuie, celulită etc, eu genetic nu am predispoziţie spre aşa ceva. Vorbesc de mine, care slăbuţă rămînînd, în cîţiva ani de pauză în ceea ce priveşte mişcare, am ajuns să am un corp lipsit de tonus, muşchii foarte moi şi fără acel contur şi acea formă care le dă frumuseţe. În plus, piele ternă, lipsă de vitalitate, de rezistenţă la efort, de echilibru şi dexteritate etc.

Oricît de frumos am avea corp de la natură, exerciţiile zilnice sunt obligatorii pentru a-l mentine. Cu atît mai mult, cu ajutorul exerciţiilor putem scăpa de grăsime, de celulită, putem corecta anumite imperfecţiuni (spre exemplu forma picioarelor poate fi uşor modificată, sînii pot fi ,,ridicaţi'' etc), preveni ridarea şi îmbătrinirea pielii.

Cînd spun că avem nevoie de exerciţii în fiecare zi nu exagerez. Nu este neapărat să mergem la sală sau să dedicăm cîteva ore în fiecare zi ca să menţinem corpul în tonus. Putem face asta o dată- de 2 ori pe săptămînă. În fiecare zi putem să facem alt fel de mişcare: atunci cînd facem treburile prin casă, atunci cînd ne uităm la tv, atunci cînd facem baie, să facem gimnastica facială, să dansăm prin casă şi cîte şi mai cîte (voi face un articol separat cu tips & tricks).

3. Rutina zilică de îngrijire este foarte importantă pentru femei, nici o cosmetică nu ne va ajuta dacă avem o piele nesănătoasă, ne cade părul, avem riduri, coşuri şi aşa mai departe. Pentru curăţarea corpului şi a părului e important să alegem produse cît se poate de naturale, blînde, neiritante. Pentru hidratarea pielii se pot folosi orice uleiuri şi creme naturale. Putem folosi din cînd în cînd şi scrub-uri, perii speciale care curăţă pielea bine şi îndepărtează celulele moarte. Pentru faţă avem nevoie de un pic mai multă grijă. Iată care sunt pilonii sănătăţii tenului nostru:

  • Curăţarea adecvată (demachiere, curăţarea impurităţilor, îndepărtarea surplusului de sbuum)
  • Exfolierea adecvată (,,chimică'' şi mecanică, produse neiritante)
  • Tonifierea şi stimularea (îmbunătăţirea microcirculaţiei etc)
  • Hidratarea (nu înseamnă doar ca pielea să fie moale, ci şi întărirea barierii naturale a pielii, ,,susţinerea'' celulelor pielii cu ajutorul diverselor vitamine şi substanţe, antioxidanti etc)
  • Protejarea (de UV, frig, praf şi fum etc)

Dacă aceste produse sunt alese cum trebuie şi le integram în rutina noastră zilnică de dimineaţa (curăţare, hidratare, protecţie) şi seara (demachiere, curăţare, hidratare), pielea noastră va funcţiona cum trebuie şi va arata bine. Pare greu, dar de fapt este destul de uşor după ce găsim produsele adecvate şi formăm o rutină fără să exagerăm folosind zeci de creme diferite pentru fiecare parte a feţei, produse de care nu avem nevoie de fapt, produse de care avem nevoie doar o dată pe zi (cunosc persoane care se demachiază şi de dimineaţa de exemplu) şi alte lucruri de genul acesta.

4. Am lăsat pe ultimul loc gîndirea corectă, pentru că este cel mai greu de înţeles şi de realizat. Dar aceasta stă de fapt pe primul loc. Fără o gîndire corectă nu putem fi nici sănătoşi, nici fericiţi, nici frumoşi. Cînd spun gîndire corectă mă refer la o înţelegere corectă a lumii, a naturii lucrurilor şi a celor din jur. Mă refer la o atitudine pozitivă şi deschisă faţă de viaţă, faţă de oameni şi faţă de noi înşine. Mă refer la nişte modele corecte pe care le avem cu toţii în viaţă. Din toate acestea rezultă: un stil de viaţă sănătos, o dispoziţie bună şi uniformă (fără căderi nervoase, variaţii permanente specifice femeilor), echilibru, siguranţă de sine, dorinţă de a da (şi nu doar de a primi), dorinţa de a face, de a trăi, de a se dezvolta şi de a cunoaşte, gîndire constructivă (şi nu critica permanentă, frustrantă), trăire în prezent etc. Pentru mine acest pas este foarte greu de realizat, sunt în luptă coninuă cu tendineţe mele involutive, dar încerc de fiecare dată cînd ajung la un punct critic sau înţeleg că greşesc să schimb optica cu 180 de grade şi să privesc lucrurile obiectiv, detaşat şi pozitiv. Pînă la urmă avem o viaţă întreagă pentru a învăţa asta!

Comentarii

Postări populare