Terci de hrişcă cu lapte şi condimente
Iată că a venit şi timpul terciurilor făcute cu lapte. Ne pregătim pentru iarnă :). Aceasta reţetă este excelentă pentru Vata. E ok pentru Pitta (puteţi să-l consumaţi răcit până la tenperatura camerei sau să nu folosiţi condimentele care încălzesc), Kapha ar trebui să consume mai rar şi să înlocuiască zahărul cu mierea.
Ingrediente:
- Hrişca - 100g
- Lapte crud integral- 1,5 cănă (se găseşte în piaţă şi se poate comanda de la ferme ecologice)
- Fenicul - 1/2 lg
- Cardamom întreg- 1 (sau vf. de cuţit cardamom măcinat)
- Scorţişoara- o bucăţică mică de scoarţă (sau un vf. de cuţit scortisoara macinata).
- Zahăr brut- 1-2 lg
- Spălăm bine hrişca şi o punem la fiert în cantitate dublă de apă.
- Separat punem la foc laptele cu condimente întregi.
- Când hrişca este aproape gata (după 10 min), adăugăm laptele, condimente măcinate şi zahăr. Lăsăm să fiarbă în jur de 5 minute.
- Servim cald. Dacă folosiţi mierea ca îndulcitor, aceasta se adaugă după ce terciul s-a răcit la 40 de grade C.
Imi place hrisca foarte mult! Pe langa ingredientele de mai sus, am pus cateva prune deshidratate la sfarsit. Am mancat cu o pofta...vai de mine! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru recomandare si reteta!
Hei! Ma bucur ca iti place,Cu mare drag. Însa laptele nu se amesteca niciodata cu fructe, fie ele proaspete sau uscate. Sau hrisca simpla cu prune sau hrisca cu lapte. :)Pupici!
RăspundețiȘtergereHrisca îngrașă?
RăspundețiȘtergerenu , este indicat să o consumăm aproape in toate dietele.
Ștergere