Chips-uri de Varza Kale
În concluzie vă recomand cu mare drag să înlocuiţi chips-urile din comerţ care le plac atât de mult copiilor (şi bărbaţilor!) cu aceste chips-uri din varza kale. Sunt delicioase, nutritive şi nu conţin o serie de substanţe cancerigene prezente în chips-urile din cartofi (chiar şi cele fără aditivi!).
Găsiţi multe reţete pe net, mai ales în engleză. Eu am ales să fac o variantă foarte simplă, însă foarte gustoasă.
Pentru 2 tăvi de chips-uri am folosit:
- o legatura mare de kale (click pt a afla despre beneficii pentru sanatate)
- piper negru proaspăt râşnit
- sare de rocă nerafinată (eu am folosit roz de Himalaya)
- 1 lingură ulei virgin de măsline (merge şi ghee!)
- Spălăm bine frunzele de kale foarte bine şi lăsăm să se usuce (foarte important să fie uscate!).
- Încălzim cuptorul undeva la 150-180 grade C. Recomand să le faceţi la temperatura mică.
- Îndepărtăm tijele (le adăugăm apoi la orice tocăniţă de legume, ciorbă) şi rupem frunzele în bucăţi mari.
- Aşezăm bucăţelele de kale într-un singur strat pe o tavă (de preferat tapetată cu hârtie de copt).
- Stropim cu ulei de măsline şi amestecăm uşor direct în tavă atsfel încât frunzele să fie cât mai bine acoperite cu un strat subţire de ulei.
- Se presară la ochi cu piper proaspăt râşnit şi sare. Eu am pus chiar puţin, cam câte un vârf de linguriţă. Mai amestecăm un picuţ.
- Introducem în cuptor pentru aproximativ 15 minute. Când apare un miros tare plăcut în casă şi frunzele sunt perfect uscate şi crocante, chips-urile sunt gata.
Poftă bună!
Iată încă câteva reţete de la care vă puteţi inspira:
Comentarii
Trimiteți un comentariu