Despre educatia sexuala la români, noduli, fibroame şi frustrări
De cand lucrez direct cu oamenii, am invatat foarte multe despre felul in care actioneaza, gandesc, despre obisnuintele lor, prejudecatile lor. Una dintre cele mai nasoale prejudecati de care stiam, insa nu-mi dadeam seama cat de mult afectează sănătatea şi bunăstarea noastră, este că sexul e ceva murdar. Mulţi factori au dus la aceasta prejudecată, printre care după părerea mea şi creştinismul prost înţeles. Nu este o problemă doar a romanilor, ci a majorităţii lumii. De abia acum începem să scăpăm de prejudecăţi legate de actul sexual, dând din păcate în cealalta extrema, desfrânare şi perversiune.
Actul sexual nu e doar ceva natural, ci şi o nevoie de baza, la fel cum este nevoia de a mânca. Dacă nu mănânci mori, dacă nu faci dragoste nu mori, însă efectele negative se văd pe termen lung. Pe planul fizic probleme apar mai ales la femei, fiecare a doua femeie cu care intru in contact la magazin are fie noduli la sani, fie amenoree, fie fibrom, fie ovare polichistice, fie are uterul şi totul scos (foarte multe femei dupa 45 de ani). Aceasta pentru că energia sexuală exista şi ea trebuie să circule. Dacă nu circulă, se blochează. Dacă se blochează duce în timp la apariţia diverselor formaţiuni în corp.
Din păcate în subconştientul nostru este adânc înrădăcinată ideea că sexul e ceva murdar, ceva de care ar trebui să-ţi fie ruşine că îl faci sau că îl vrei. Dorinţa sexuală este perversă, femeile care arată bine şi se simt bine cu corpul lor arătând poate un pic mai mult din părţile lor voluptoase sunt nişte curve. Bărbaţii care cer soţiei să facă mai des dragoste sau, Doamne fereşte, să experimenteze în pat, sunt nişte animale. Dacă frustraţi fiind îşi înşeală femeia, şi mai rău. Părinţii evită subiectele legate de sex: cum să spună copilului aşa ceva? La şcoală de asemnea e un subiect tabu. Ca rezultat copiii învaţă despre sex din filme porno care propaga ideea sexului murdar, dar sub altă forma, sau din experinţă directă care de obicei e una groaznică (din acceaşi cauză) şi înrădăcinează în subconştientul nostru ideea că sexul e ceva murdar.
Lipsa de cultura în ceea ce priveşte actul sexual şi nivelul de frustrare la români mi se pare foarte mare. Dragii mei cititori, actul sexual este ceva frumos şi energia care se naşte din el este una creatoare. Călugării care practică abstinenţa, nu blochează energia sexuală, ci o sublimează. Ei sunt nişte oameni speciali cu o misiune precisă în aceasta viată. Iar noi, cei care trăim ,,în lume'' trebuie să renunţăm la ideea că a face dragoste e un rău necesar, să ne îmbrăţişăm sexualitatea. Să ne împăcăm cu şi să iubim corpul nostru, să ne împăcăm cu şi să iubim ciclul nostru menstrual (poate nici nu va mai fi atât de dureros?!), să ne educăm pe noi şi pe copii noştri despre arta amorului, să ne bucărăm de energia creatoare care se naşte, de uniunea extraordinară cu persoana iubită.
În timpul actului sexual, energia poate să coboare sau să urce. Textele ayurvedice recomandă urcarea energiei sexuale pe planurile superioare prin contineţa, o altă modalitate de sublimare a energiei sexuale. Asta atunci când nu se doreşte conceperea copilului. Pretioasa energia sexuala şi shukra dhatu nu trebuie să se piardă. Să ajugi la o astfel de stăpânire a energiei sexuale mi se pare SF, deocamdată. Până atunci putem să încercăm măcar să avem o viată sexuală regulată şi fericită pentru ambii parteneri.
Comentarii
Trimiteți un comentariu