Cum obţinem germenii de seminţe?



Despre cît de sănătoşi sunt germenii de seminţe şi vlăstarii şi cît de important e să-i includem în alimentaţia noastră zilnică, cred că aţi auzit destule( dacă nu, citiţi aici şi aici ) . Să ne apucăm să le facem acasă, însă, pare mai greu. Cel puţin pentru început. Eu am căutat foarte mult pînă am înţeles ce trebuie să fac. Se vînd tot felul de ustensii pentru germinare, eu n-am luat deocamdată nimic. Este foarte simplu de fapt:
  1. Punem seminţele la înmuiat peste noapte
  2. Scurgem apa, clătim şi le punem într-o sită sau intr-un vas (farfurie, borcan etc) într-un loc mai întunecat ( cămara de exemplu)
  3. Le clătim de cîteva ori pe zi pînă nu apar colţuri cît sămînţaLink


Am germinat seminţe de in, lucernă, grîu deocamdată. Inul formează o substanţă vîscoasă cînd este inmuiat şi de aia mulţi nu-l încolţesc. Dar de fapt, dacă germinaţi în sită, este foarte simplu. Eu îl adaug la salate şi musli (click aici pentru exemple reţete cu germeni).
Dacă dorţi puteţi lăsa seminţele mai mult timp şi atunci obţineţi vlăstari:

Comentarii

  1. Draga mea, in cautarile tale, iti amintesti sa fi gasit vreo referire la temperaturi maxime pana la care germinarea se produce fara probleme? Acum, cand este foarte cald, semintele mele fie se usuca, fie se strica, numai germeni nu ajung - cu exceptia boabelor de fasole mung, dar acestea sunt probabil indestructibile :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai venit pe blog Laura! Sincer, nu tin minte acum si nu am cautat niciodata exact temperatura Cel mai bine e sa tii semintele inmuiate in camara sau in alt loc mai racos din casa. Si daca le schimbi apa la vreo 6 h si apoil le clatesti tot asa tot asa, mai des nu ar trebui sa fie probleme. Bine, acum pe caldurile astea daca nu ai nici un loc racoros in apartament intr-adevar s-ar putea sa se usuce sau se ses trice mai repede. Increaca sa schimbi apa mai des.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare