Supă picantă de linte cu legume


Ingrediente:
  • o cană linte
  • cîteva roşii proaspete sau din bulion
  • o ceapă
  • 1 morcov
  • cîţiva cartofi
  • o felie de dovleac
  • jumătate de dovlecel
  • 2 lingurite ghee/ulei presat la rece
  • opim untul sau ghee, adăugăm condimente sub formă de boabe, le lăsăm să trosnească cîteva secunde, adăugăm celelalte condimente şi le călim 1 minut amestecînd.
  • Adăugăm ceapa şi morcovii tăiaţi mic, le călim 5 minute. Adăugăm şi celelalte legume şi le călim împreună încă 5-10 minute. Putem adăuga apa dc e nevoie. Roşiile de obicei le adaug la sfîrşit, cum vă place mai mult.
  • Cînd lintea e bine fiartă, adăugăm legumele, verificăm dc e destulă sare. Fierbem pînă toate ingredientele sunt moi şi supa are o consistenţă destul de groasă.
  • Servim supa cu multă verdeaţă şi felii de lămie alături, unora le place să fie un pic acrişoară.

Supa este uşoară, dar consistentă, cu un gust picant. Potrivită pentru perioada rece a anului, va incălzi corpul din interior.

Comentarii

  1. este tare bunaaaa! nu am folosit dovlecel, curry & chili...in schimb, am pus un pic de cimbru. o recomand cu drag! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina, ma bucur ca ti-a placut. Supa de linte face parte din meniul meu deja de mult timp, cu diverse feluri de linte si diverse combinaţii de legume nu ma plictisesc niciodata de ea! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare