Ciocolată din liquor de cacao şi curmale
Aceasta ciocolată de casa cu siguranţă o să vă surprindă atât prin gustul ei, cât şi prin simplitatea reţetei. Spre deosebire de alte reţete de ciocolată, aici nu există nici o şansă să greşiţi proporţiile şi să nu iasă ceva gustos!
Ingredientele de bază:
- liquor de cacao (presat la rece, organic) sau unt de cacao (presat la rece)+ pudră de cacao organica
- curmale ,,extra soft'' (trebuie să fie foarte moi şi lungi, nu acelea scurte cu coaja dura)
I
Reţeta mea:
- 80-100 g de liquor de cacao (presat la rece, organic)
- 100-200 g curmale ,,extrasoft'' (fără sâmburi)- în fucţie de cât de dulce doriţi să fie ciocolata
- un vf de cutit sare (roz de Himalaya sau sare de mare fara antiaglomeranti)
- jum.linguriţă ghimbir măcinat
- câte un vârf de linguriţă scorţişoară şi cardamom
- Liquor-ul se dă pe rozătoare şi se topeşte la aburi.
- Între timp curmalele se curăţă de sâmburi şi de pieliţe mai aspre şi se fac piure cu ajutorul robotului sau furculiţei.
- Când liquor-ul e topit, se adaugă condimentele şi se amestecă bine. Apoi se adaugă şi curmalele şi se amestecă bine totul (cu furculiţa). Ar trebui să se amestece fără probleme, mai ales dacă aveţi curmale moi. Dacă compoziţia este prea uscata mai adăugaţi nişte liquor sau unt de cacao topit sau chiar puţină apă (nu mai mult de câteva linguriţe).Gustaţi.
- Compoziţia ar trebui să fie destul de maleabilă ca să puteţi forma din ea fie un strat subţire de ciocolată, fie nişte biluţe sau alte forme de bomboane. Dacă aţi ales să puneţi cantităţi egale de liquor şi curmale, compoziţia s-ar putea să fie cam moale. Aşa că, fie o turnaţi într-o formă, fie lăsaţi-o un pic să se întărească şi apoi o modelaţi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu