Supă rece de vară- avocado şi plante aromatice
De când aşteptam să crească plantele noastre aromatice: oregano, busuioc de toate felurile, cimbru, mentă, tarhon, salvie...Doamne, cât de mult le iubesc! Salatele îmbogăţite cu aceste minunăţii şi multe alte ierburi au scos încet-încet ciorbiţele calde şi hrănitoare din meniul meu. Iar astăzi am făcut pentru prima dată supă din avocado! A ieşit suuuuper! De fapt ce putea să mai iasă din combinaţia dintre un avocado copt şi delicios şi ierburile aromatice proaspete? :)
Aceasta supică nu este doar foarte gustoasă, dar şi vitaminizantă, detoxifiantă şi energizantă! Exact ce trebuie pentru o zi toridă de vară: hrăneşte, dar nu necesită consumul a prea multă energie pentru digestia ei. Poate fi servită ca o masă separată pentru cei care ţin dietă sau sunt într-o perioadă de detoxifiere sau alături de felul II mai consistent.
Ingrediente (o porţie):
Aceasta supică nu este doar foarte gustoasă, dar şi vitaminizantă, detoxifiantă şi energizantă! Exact ce trebuie pentru o zi toridă de vară: hrăneşte, dar nu necesită consumul a prea multă energie pentru digestia ei. Poate fi servită ca o masă separată pentru cei care ţin dietă sau sunt într-o perioadă de detoxifiere sau alături de felul II mai consistent.
Ingrediente (o porţie):
- Avocado (bine copt)- 1 mic sau jum. dc e mare-mare, aşa cum am găsit eu în sfârşit :-)
- Frunze de salvie-câteva
- Frunze de busuioc- câteva
- Frunze de mentă sau roiniţă- câteva
- Frunze sau fire tinere de oregano- câteva
- Pătrunjel- câteva fire-jum de legătură. Înlocuiţi cu frunze de coriandru dacă aveţi, ar trebui să iasă delicios!
- Ceapa verde- 1
- Ghimbir proaspăt- 1 cm
- Sare de mare sau de Himalaya- vf. de linguriţă
- Suc de lămâie sau lime- 1-2 linguri
- Lapte vegetal- jum.de cană (de cocos, de nuci, de orez, soia etc- eu am folosit de orez şi soia, îmbogăţit cu alge) sau doar puţină apă filtrată
- Opţ. proteină de cânepă- 1 linguriţă
- Toate ierburile se taie mediu. Avocado se curăţă de coajă (ar trebui să se cureţe cu mână dc e bine copt), se taie bucăţele. Ghimbirul doar se curăţă de coajă.
- Toate ingredientele se pun în blender şi se procesează până rezultă un smoothie de consistenţă medie. Mai adăugaţi lapte dc e prea gros sau avocado dacă e prea subţire. Verificaţi la gust şi mai adăugaţi condimente dacă e nevoie.
- Ornaţi cu verdeaţă şi bucăţele de avocado. Lăsaţi în frigider să se răcească 1 oră sau serviţi imediat.
Salut Camelia, multumesc mult!
RăspundețiȘtergere