Tagliatelle Integrale cu Spanac & Sos de Dovlecei şi Roşii Galbene


Într-o zi mă pregăteam să fac delicioasele rulouri de dovlecel cu sos de iaurt şi usturoi, însă în timp ce rad dovlecelul văd că apare reţeta de paste cu tagliatelle de dovlecei la Andie pe blog. Imaginele ei spectaculoase mi-au făcut aşa o poftă de paste cu dovlecei că m-am răzgândit să le mai fac la cuptor, am lăsat dovleceii să se marineze şi m-am dus repede să-mi iau nişte paste integrale. Spre fericirea mea, am găsit la plafarul de lângă mine nişte tagliatelle din făina integrală cu spanac care mergeau super şi la gust, şi cromatic la sosul de dovlecei. Şi tomatele galbene pe care le aveam s-au potrvit atât de bine, conferind în acelaşi timp un gust deosebit sosului, cu totul altfel decât tomatele roşii. Presărat cu nişte migdale aurii şi seminţe verzi de dovleac, sosul arăta fantastic! Păcat că în poze nu a ieşit frumos, m-am grăbit să fac o poză că deja venise prietenul meu şi trebuia să pun masa :). Oricum, sper că vă fac pofta cu reţeta şi vă veţi convinge singuri cât de bine arată şi cât de gustos e :D.




Ingrediente (2 persoane):

- 1 pachet tagliatelle din făina integrală de grâu dur cu spanac (înlocuiţi cu orice paste integrale aveţi)
- 1 dovlecel
- sare neiodată, piper proaspăt râşnit după gust
- 1 lingură ulei de măsline
- câţiva căţei de usturoi
- busuioc, oregano 
- 2 tomate galbene mari
- 2 linguri seminţe de dovleac

- opţional puţin suc de lămâie
- opţional 1 lingură migdale
- opţional puţin caşcaval pentru servire


Metoda de preparare:

  1.  Dovlecelul se feliază cu ustensila pentru curăţat cartofi.
  2. Adăugăm la fâşiile de dovlecel ulei, sare, piper, plante aromatice, usturoi pisat şi opţional un pic de suc de lămâie sau alte condimente. Lăsăm să se marineze în jur de 20 de minute (nu e musai).
  3. Transferăm dovlecelul marinat cu tot cu sucul lui în tigaie, adăugăm tomatele feliate şi lăsăm  la foc mic în jur de 10 minute sau până legumele sunt gata. Amestecăm uşor din când în când.
  4.  La sfârşit puteţi adăuga nişte plante aromatice proaspete, frunze întregi sau rupte în bucăţi mari. Astfel aroma va fi mai intensă.
  5. În timp ce se face sosul, punem la fiert pastele şi călim câteva minute seminţele de dovleac într-o tigaie uscată. Dacă folosiţi şi migdale sau alte nuci mai mari, căliţi-le mai întâi pe acestea câteva minute şi apoi adăugaţi seminţele de dovleac.
  6. Amestecăm pastele cu sos şi presărăm deasupra caşcaval şi seminţe. Servim imediat.
Poftă mare! 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare