Pâinici din seminţe de in (deshidratate)

 
Ingrediente:
  • 1 cană seminţe de in
  • 1/4 cană seminţe de floarea-soarelui
  • o lg sare de mare sau după gust
  • 1 căţel de usturoi  
  • aprox. jumătate de cană de apă
  • seminţe de susan şi chimen pentru presărat deasupra
Notă. Puteţi folosi orice seminţe pentru ornat, orice condimente sau plante aromatice vă plac.
Pentru deshidratare aveţi nevoie de un deshidrator sau de un grătărel pe care să-l aşezaţi la soare sau pe calorifer în funcţie de anotimp.
Am tăiat bucăţele de hârtie de copt şi nu le-am pus pe o bucată mare pentru că astfel circulă mai bine aerul şi se usucă mai repede, nu e necesar să faceţi acest lucru.

Mod de preparare:
  1. Jumătate de cană seminţe de  in se pun la înmuiat pentru cel puţin 1 oră. Cealaltă jumătate se macină fin în râşniţă de cafea (sau cumpăraţi faina de in direct). Puteţi înmuia şi seminţe de floarea-soarelui.
  2. Se amestecă seminţele de in înmuiate, faina de in, semine de floarea-soarelui, sarea, usturoiul pisat şi apa. Mai adăugaţi apă dacă e nevoie. Trebuie să rezulte o cocă lipicioasă, dar destul de tare, să nu curgă. 
  3. Tăiaţi pătrăţele de hârtie de copt, aşezaţi pe ele câte o lingură de aluat, nivelaţi cu un cuţit până la grosimea de 0,5-1 cm. Puteţi să le faceţi rotunde sau de orice altă formă. Presăraţi cu seminţe de susan şi chimen.
  4. Puneţi pâinicile în deshidrator. Puteţi să  intoarceţi peste cîteva ore, dar nu e necesar. Se deshidratează în jur de 7 h in deshidrator.

Pâinicile care rezultă nu sunt ca nişte crakeri, sunt destul de moi. Se păstrează într-un container special într-un loc răcoros destul de mult timp. Aşa că dacă vă place cum iese puteţi face mai multe, pentru câteva săptămâni.  Se servesc cu diverse pateuri, creme, salate, legume, supe.

Comentarii

Postări populare