Pâinici din seminţe de in (deshidratate)
Ingrediente:
- 1 cană seminţe de in
- 1/4 cană seminţe de floarea-soarelui
- o lg sare de mare sau după gust
- 1 căţel de usturoi
- aprox. jumătate de cană de apă
- seminţe de susan şi chimen pentru presărat deasupra
Pentru deshidratare aveţi nevoie de un deshidrator sau de un grătărel pe care să-l aşezaţi la soare sau pe calorifer în funcţie de anotimp.
Am tăiat bucăţele de hârtie de copt şi nu le-am pus pe o bucată mare pentru că astfel circulă mai bine aerul şi se usucă mai repede, nu e necesar să faceţi acest lucru.
Mod de preparare:
- Jumătate de cană seminţe de in se pun la înmuiat pentru cel puţin 1 oră. Cealaltă jumătate se macină fin în râşniţă de cafea (sau cumpăraţi faina de in direct). Puteţi înmuia şi seminţe de floarea-soarelui.
- Se amestecă seminţele de in înmuiate, faina de in, semine de floarea-soarelui, sarea, usturoiul pisat şi apa. Mai adăugaţi apă dacă e nevoie. Trebuie să rezulte o cocă lipicioasă, dar destul de tare, să nu curgă.
- Tăiaţi pătrăţele de hârtie de copt, aşezaţi pe ele câte o lingură de aluat, nivelaţi cu un cuţit până la grosimea de 0,5-1 cm. Puteţi să le faceţi rotunde sau de orice altă formă. Presăraţi cu seminţe de susan şi chimen.
- Puneţi pâinicile în deshidrator. Puteţi să intoarceţi peste cîteva ore, dar nu e necesar. Se deshidratează în jur de 7 h in deshidrator.
Comentarii
Trimiteți un comentariu