O garnitură dietetică din legume gătite usor

Aceasta garnitura este foarte simpla si in acelasi timp este potrivita pentru cei care inca nu pot asimila foarte bine cruditatile, dar doresc sa manance dietetic. Să preparăm legumele la aburi sau sa le fierbem uşor este o modalitate bună de a incpe  să consumăm mai multe legume în perioada de tranziţie la dietă predominant vegană.

Ingrediente (1-2 persoane):
  1. 2 cartofi
  2. 2 maini mazare verde
  3. o mână fasole verde
  4. o mână floricele de broccoli
  5. jum.lg sare de mare
  6. plante aromatice (busuioc, oregano, maghiran, estagon etc)- după gust
  7. verdeaţa (o legătură pătrunjel, jum.leg leurda, orice veredaţă vă place)
  8. 1 Lg ulei presat la rece
  9. suc de lămâie după gust
Alte gelume care se pot folosi: sparanghel, varză de Bruxelles, conopidă

Mod de preparare:

  • Cartofii se curata si se taie in 4. Se pun la fiert in apa care fierbe, cât să le acopere. Nu folosiţi mai multă apă decât trebuie pentru că se pierd substanţele nutritive. Mai bine puneţi capac, faceţi focul mic şi gătiţi-le şi cu ajutorul aburilor.
  • Când cartofii sunt aproape gata (10 min), adăugăm mazăre, fasole şi floricelele de broccoli. Puteţi adăuga sarea acum sau după ce legumele sunt gata. Mai fierbeţi legumele 5 minute. Legumele verzi pot fi doar opărite, depinde cum vă place gustul lor şi dacă le puteţi asimila crude. 
  • Scurgeţi apa, adăugaţi condimentele, verdeaţa tocată mărunt, ulei, stropiţi cu suc de lămîie. Serviţi imediat ca masă separată sau ca garnitură pentru un sos vegetarian, cu cereale (quinoa ar merge bine), cu peşte oceanic etc.


Comentarii

Postări populare