Măşti cosmetice de vară


 Dacă tot a venit timpul să savurăm darurile verii, de ce să nu punem de-o parte câteva fructe sau legume de sezon ca să facem o mască? Măştile naturale au atât efect direct, cât şi indirect- psihologic. Întotdeauna e plăcut să aplici ceva natural şi frumos mirositor pe piele, sa stai câteva clipe liniştită în pat vizualizând cât de frumoasă va fi pielea  după aceea.. :)

Sunt multe reţete de măşti, eu de cele mai multe ori iau un fruct sau o legumă pe care o am la îndemână, o fac piure şi îl aplic pe faţă. Nu mă complic tare mult. Iată câteva idei:


1. Mască de castravete- calmantă, deschide culoarea pielii, potrivită pentru toate tipurile de ten, dar utilă mai ales pentru tenul acneic, perfectă pentru pielea inflamată de tip Pitta
Castravetele se rade sau se face piure cu ajutorul blenderului şi se aplică pe faţa absolut curată. Masca este destul de lichidă, e mai comod să stai intinsă în pat. Poţi să pui şi o pânză curată din bumbac peste faţă. Se ţine în jur de 15 minute.

2. Mască din struguri albi- revitalizantă, întinereşte, pentru toate tipurile de ten.
Scoate pieliţa de pe sctruguri, pasează pulpa şi aplic-o pe faţa curată. La aceasta mască poţi adăuga: uleiuri extravirgine, apă de trandafiri.

3. Mască de caise şi papaya- pentru o piele aspră, lipsită de elasticitate
Merge şi doar cu caise, se poate adăuga smântână de casă. Se face la fel ca celelalte. Masca din caise este potrivită mai ales tipului de ten Vata.

4. Mască din mentă proaspătă şi zer/suc de lămâie (sucul de lămâie poate fi iritant, pt un ten sensibil recomand zer)- uniformizează culoarea tenului

Menta tăiată şi zerul sau un pic de apă de izvor şi puţin suc de lămâie  se pun în blender şi se procesează până menta e mărunţită bine. Poţi să mărunţeşti menta cu orice altă metodă. Se poate adăuga şi o linguriţă de miere.

5. Masca din căpşuni- astringentă, potrivită pentru tenul acneic, gras de tip Kapha.
Căpşunele se fac piure cu o furculiţă sau cu mâna, se aplică pe faţa curată.

6. Mască de roşii- pentru ten gras. Se aplică pe faţa curată feliuţe de roşii sau piure de roşii. Pentru ten uscat poţi adăuga ulei.

7. Mască de morcov- pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru ten de tip Kapha, împrospătează
Morcovii se dau pe rozătoare mică sau se fac piure şi se aplică pe faţă pentru 15-20 min.

La orice mască se poate adăuga mierea care are efecte deosebite asupra tenului. De asemenea se pote folosi iaurtul, smântâna, zerul, diverse ape florale, uleiuri extravirgine (va fi o postare despre ce uleiuri pentru ce tip de ten se potrivesc), făina de orz, amidon, făina de năut (îngroaşă compoziţia), făina de ovăz etc.
După aplicarea măştilor astringente, din fructe acide, cu ulei de lămâie, zer, iaurt aplică o cremă nutritivă. Dacă aveţi un ten uscat nu utilizaţi aceste ingrediente sau adăugaţi smântână, uleiuri vegetale, ghee.

Sursa imagine: adevărul.ro

Comentarii

Postări populare