Dovlecei Pane Altfel + Pâine Crocantă Cu Spread De Măsline

 

O varianta altfel, şi, posibil, mai sănătoasă de dovlecei pane. Nu sunt fixată  să folosesc numai făinuri integrale etc şi să susţin că făina şi yahurl albe sunt unealta diavolului :)) Însă, problema este că în alimentaţia românilor e prea multă făina, mai ales alba. Eu zic că este un lucru bun să folosim cât mai multe feluri de făina, mai ales integrale, pentru un aport mai complex de nutrienţi. În reteta asta, am folosit făina de ovăz şi de orez integreal. Puteti folosi şi doar făina de orez. Puteti folosi si faina alba de orez. O altă modificare care pare nesimnificativă, este absenţa atotprezentului ulei vegetal rafinat despre care am vorbit mult cu voi aici şi pe Facebook. Nu folosesc ulei rafinat de multi ani. Prăjesc rar si nu recomand, dar daca aveti pofta cum am avut eu aici, folositi grasimi stabile la tratament termic: ghee (unt clarifiat), ulei de masline, untură, ulei de cocos.

Ingrediente dovlecei (2 portii):
  • 1 dovlecel 
  • câte o lingură de făina integrală de ovăz şi de orez 
  • jum. linguriţă condiment curry (optional)
  • vf. de cutit piper (optional)
  • 1/2 lingurita oregano uscat (optional)
  • 1/2 lingurită sare
  • 1 ou de ţară
  • grăsime 2 linguriţe (din cele mai sus enumerate) 
  1. Dovleceii se taie felii de 1/2 cm. 
  2. Făina de ovăz se amestecă cu cea de orez, cu curry, sare şi piper. Oul se bate puţin într-o oală separată. Eu am adăugat si putin oregano acolo.
  3. Într-o tigaie se încinge 
  4. Feliile de dovlecel se dau prin amestecul de făină şi apoi prin ouă şi se călesc câte 1 minut pe fiecare parte. Trebuie să fie copti în exterior şi semicruzi, moi şi suculenţi în interior. Daca ii prajiti mai mult, capata gustul ala specific de dovlecei gatiti. Nu-l suport din copilarie :)))


Bruchete cu măsline şi usturoi:

Bagheta proaspătă, uşor prăjită la toaster sau la ce doriţi (de preferat paine facuta cu maia din faina organica)
Măsline naturale, conservate doar în ulei
Usturoi, eu am pus cam 3 căţei la o cană de măsline

Se scot sâmburii din măsline, se curăţă usturoiul şi se mărunţesc împreuna in robot. Puteti să le mărunţiţi până devin pasta sau le puteţi lăsa bucăţele mici, după preferinţă. 


Poftă mare!



Comentarii

  1. Cu plăcere, coco! Sa ne spui dc ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. este suuuper gustos. de dovlecei stiam. eu ii manac de obicei cu mujdei cu iart, dar am facut azi masline cu usturoi, am manacat o gramada. delicios. ms de retete

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu placere Oana, ma bucur mult ca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare