Q&A: Produsele naturiste în situaţii de urgenţă

Am primit multe mail-uri în care cititorii mă întreabă dacă pot folosi remediul cutare sau cutare în diverse afecţiuni care necesită o rezolvare urgentă. Şi am văzut şi pe diverse grupuri legate de un stil de viaţă sănătos că lumea întreabă ce să facă dacă au inflamaţii, sângerări, au făcut infecţii toxice etc.
Ok, ştiu că încrederea în medicina tradiţională (spital) este foarte mică la noi. Înţeleg că nu tre să te duci la spital pentru fiecare fleac şi să iei pastile, ci trebuie să înţelegi care sunt cauzele acelei afecţiuni şi să adopţi un stil de viaţă potrivit. Dar sunt situaţii în care avem nevoie de medicina alopată şi preparatele medicinale moderne care au acţiune imediată. Acestea sunt sunt situaţii de urgenţă şi orice stări legate de infecţii periculoase, inflamaţii, alergii, sângerări, stări febrile, intoxicaţii.  Orice sângerare (urină, în scaun, vagin în afara perioadei ciclului etc) este extrem de periculoasă şi poate  însemna de la o infecţie banală până la cele mai grave lucruri (tumoare). Sunt multe situaţii, mai ales cele legate de copii, în care remediile naturale nu au timp şi puterea să acţioneze. Şi în plus, chiar dacă există remedii care acţionează puternic, e nevoie de un specialist care să ne direcţioneze cum să le folosim având în vedere o grămadă de circumstanţe. Am auzit de exemplu de cazul unor oameni super sănătoşi, care toată viaţa au făcut sport şi au avut alimentaţie corectă etc, şi care la un moment dat au făcut pneumonie, au refuzat să ia medicamente sintetice şi au murit în câteva zile. Asta mi se pare o prostie mare! Meritul medicinei moderne este că aşa boli ca pneumonia se vindecă uşor şi că oamenii nu mai mor pe capete din cauza infecţiilor, viruşilor etc.
Vă rog, nu daţi dintr-o extremă în alta, ci păstraţi echilibru în toate. Cel mai important lucru pe care îl puteţi face singur pentru sănătatea voastră este să adoptaţi un stil de viaţă sănătos, potrivit cu constituţia voastră individuală. Aceasta înseamnă: o rutină zilnică corectă (când te scoli, când te culci, când mănânci, cât şi când lucrezi etc), o alimentaţie corectă, exerciţii cel puţin 1 dată pe săptămână (simple pe care le ştim de la educaţie fizică, yoga, arte marţiale, dans, balet, mersul pe jos, mersul pe bicicletă, streching: orice vi se potriveşte). Dacă reuşiţi acest lucru aţi făcut enorm de mult pentru sănătatea voastră fizică şi psihică! Nu există pilule magice, o rutină corectă este totul. Nu căutaţi nu ştiu ce soluţii stranii şi poveşti din popor, adoptaţi un stil de viaţă sănătos şi mergeţi la un specialist atunci când e nevoie.
Recomandarea mea este: dacă nu aveţi un fitoterapeut foarte, foarte bun, folosiţi remediile fitoterapeutice profilactic, ca supliment, ca adjuvant sau pentru lucruri ca: detoxifiere, îmbunătăţirea digestiei, a imunităţii, afecţiuni nepericuloase (de ex. răceala la un adult).
Pfiu....mi-am spus of-ul! :)). Vă imbratisez pe toţi şi aştept cu nerăbdare întrebările voastre!

Comentarii

  1. Mai întâi de toate mulţumiri pentru toate postãrile dv. şi sper cã veţi reveni cu noi postãri! M-a intrigat afirmaţia dv. potrivit cãreia:
    "Am auzit de exemplu de cazul unor oameni super sănătoşi, care toată viaţa au făcut sport şi au avut alimentaţie corectă etc, şi care la un moment dat au făcut pneumonie, au refuzat să ia medicamente sintetice şi au murit în câteva zile."
    Eu nu iau analgezice de tip Paracetamol, nurofen, aspirinã (ca sã nu mai vorbesc de antibiotice) de mulţi ani şi reuşesc sã trec cu brio peste rãceala anualã. N-am avut nici mãcar o singurã durere de cap de când n-am mai luat medicamente alopate. (Rãceala o tratez cu ceai de pelin, ceai verde cu o jumãtate lãmâie fiartã în el pl un miere de albine şi eventual propolis). Deasemenea câte o duşcã de rom de trestie de zahãr de calitate ca Eldorado. Pentru imunitate fac cure ocazionale cu ceai de rãdãcinã de genţianã sau ghinţurã. Pur şi simplu evit ca rãceala sau guturaiul sã se transforme în pneumonie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...sigur, nu sugerez nimãnui ca sã procedeze ca mine. Dar cheia unei stãri de bine constã în imunitate adecvatã. Urgenţele medicale pot fi evitate (sigur, nu mã refer la accidente rutiere sau de alt tip). Accidentele cardiovasculare pot fi evitate bând zilnic ceai Pu Erh care scade colesterolul.
      De asemenea aş sugera abandonarea completã a alimentelor ce conţin gluten (care e un fel de clei). E bine sã bem apã alcalinã ca Perla Moldovei şi Azuga plata, precum şi avut grijã la deficienţa de magneziu (apa Vâlcele e idealã în acest sens).
      Deasemenea raportul dintre arginine şi lysine care produce inflamaţii şi bloodshot eyes dacã e dezechilibrat.
      Odatã respectate aceste reguli, şansele unei sãnãtaţi ideale cresc dramatic şi o viaţã sãnãtoasã meritã trãitã din plin.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare