Spaghete integrale cu sos de rosii si spanac

Nu e chiar o reteta, doar vreau sa va dau un exemplu de paste, dupa parerea mea, mai sanatoase. Daca va este pofta de niste paste, va sfatuiesc sa alegeti paste din faina integrala, din grau dur sau chiar cu germeni de grau. In magazine gasiti multe paste si spaghete de acest gen, de la Barilla, De Cecco, Montignac etc si sunt la fel de gustoase. Iar un sos delicios se poate obtine daca calim un pic rosiile cu niste condimente sau alte legume, verdeata, plante aromatice, este mult mai gustos si mai sanatos decat sa facem sos din pasta de rosii sau sa tocam si sa fierbem rosiile pana devin sos. Cel putin mie mi se pare mult bun asa, proaspat si aromat. Imediat ce au aparut si la noi rosii cu gust, nu am rezistat si am facut aceste spaghete :)

Ingrediente:
  1. Spaghete integrale
  2. Rosii proaspete (cherry rosii sau galbene se potrivesc foarte bine la asa ceva)
  3. Spanac proaspat
  4. Usturoi
  5. Busuioc, oregano, maghiran, chili, sare de mare
  6. Ghee sau ulei extravirgin de masline (sosurile cu spanac sunt delicioase anume cu ghee)
  7. Optional cascaval natural
  • Pastele se fierb al dente in cantitate mare de apa si putina sare de mare. Este important ca pastele sa fiarba in multa apa si sa le opriti atunci cand sunt aproape gata, dar in mijloc ramane un punctisor mai inchis la culoare, adica crud. Pastele nu vor fi rasfierte, vor fi un pic mai tari decat poate ca v-ati obisnuit, dar asa spun italienii ca e mai sanatos.Strecurati-le printr-o sita imediat.
  • Topiti ghee sau incalziti ulei, aduagati usturoiul taiat fin si caliti-l cateva minute. Adaugati rosiile taiate felii si caliti-le si pe acestea cateva minute. Adaugati frunze de spanac intregi sau taiate mare, daca cozile mai tari se pot adauga mai inainte sa se caleasca un pic mai mult. Apoi condimente si plante aromatice, amestecati totul usor si caliti cateva minute sau inchideti focul.
  • Amestecati pastele cu sos sau asezati sosul deasupra pastelor, presarati cu cascaval natural pana totul e cald. Foarte bun si cu niste masline naturale. Serviti cu placere!

P.S. Sper ca nu va dezamagesc cu aceste retete super-nutritive si calorice pe care le postez in ultimul timp. Mi-am propus sa imi ridic masa corporala cu cateva kg cu un regim mai caloric si exercitii in fiecare zi. De aceea am facut cateva copmpromisuri in dieta mea (consum oua de casa, mai multe lactate, mai multe cereale si leguminoase gatite etc). Voi alegeti ce vi se potriveste pentru voi!


Comentarii

  1. iubesc spaghetele sub orice forma !

    RăspundețiȘtergere
  2. : Vai, si mie imi plac foarte mult! Incerc sa nu mananc foarte des, dar o data la nu stiu cat imi iau niste spaghete de buna calitate si fac asa ceva... Atat de simplu si atat de bun!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare