Gazpacho cu iarba grasă şi plante aromatice

Dacă vă spun că niciodată nu am încercat gazpasho, mă credeţi? :) Nu prea îmi place să mărunţesc legumele în blender, îmi place mâncarea ,,cu textură''. Doar smoothie-uri dulci pot accepta din bucătăria ,,raw vegan'', felurile principale pregătite în blender mi se par cumva ,,nenaturale'', nu ştiu de ce. Prefer să consum legumele crude aşa cum sunt sau sub forma de salată, iar felul întâi să fie supiţe gătite, calde şi nutritive.
Astăzi însă după ce am postat articolul despre iarba grasă, cineva mi-a împărtăşit că face gazpacho cu ea. Dacă reţeta simplă roşii+castraveti+ardei+ulei de masline, usturoi, sare piper+pâine nu mă atrăgea, ideea unei supe reci, acrişoare, puţin picante şi aromate m-a cucerit imediat. Mai ales că acum experimentez cu iarba grasă :). Rezultatul a fost foarte bun, supa a ieşit exact cum îmi  imaginam. Aşadar, încă o supa rece şi crudă a apărut în meniul meu de vară :).
Dacă nu prea aveţi poftă de mâncare în aceste zile călduroase de vară, încercaţi aceasta supă răcoritoare:

Ingrediente (1-2 porţii):
  1. 2 roşii mari
  2. 1 castravete mare (curăţat dacă e mai bătrânel)
  3. jum. ardei gras
  4. 1 căţel de usturoi
  5. jum- 1 păhar de apă
  6. 1 Lg ulei de măsline extravirgin
  7. 1 Lg suc de lămâie sau oţet natural (balsamic, de casă din fructe, de orez etc)
  8. o lăgătură mică de ceapa verde (eu am folosit chives) sau jum. de ceapa uscată
  9. o legătură mică de iarba grasă
  10. câteva frunze de busuioc, mentă şi oregano proaspete
  11. jum. lg sare de mare
  12. opţ. vf. de cuţit ardei iute măcinat (sau chili, piper negru)
  • Puneţi mai întâi puţină apă şi mai adăugaţi dacă e nevoie după aceea, în funcţie de consistenţă dorită. Lăsaţi ceapa verde tăiată mărunt, nişte frunzuliţe de iarba grasă şi câte o bucăţică de roşie şi castravete pentru a le pune direct în farfurie pentru a conferi supei o textură de supă. Toate se pun în blender şi se mărunţesc până la omogenizare.
  • De asemenea, supa se poate servi cu crutoane, cu bucăţele de ouă fierte.

Comentarii

  1. Nice variant of a typical Spanish recipe. I will try it.

    RăspundețiȘtergere
  2. Thanks, Honorio! If you like the traditional one, you will certainly like the purlsane & aromatic herbs gazpacho too!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare