Quinoa cu verdeaţă şi legume proaspete de vară

O cină uşoară de vară: quinoa, legume uşor gătite şi ierburi aromatice din belşug. Ce poate fi mai bun? E o mâncare caldă şi gătită aş putea spune, dar în acelaşi timp uşoară şi proaspătă, aromată. Ideea este simplă: orice legume de vară se gătesc uşor în orice fel vă place, la ele se aduagă quinoa (sau cuscus, hrişca, amarnt...) şi orice verdeaţă şi plante aromatice. Se face repede şi este extrem de gustos.

Ingrediente pe care le-am folosit eu
  • Quinoa
  • Roşii coapte, de grădină 
  • Brocoli
  • Mazăre verde
  • Dovlecel
  • Ardei gras
  • Ceapa uscată
  • Rucola
  • Mentă şi roiniţă (proaspete)
  • Oregano (proaspăt)
  • Salvie (proaspătă)
  • Oţet natural de orez (folosiţi orice oţet natural sau suc de lămâie)
Legumele le-am călit câteva minute în puţin ulei de susan (noua mea pasiune, extrem de hrănitor pt Vata). Puteţi să le coaceţi uşor în cuptor sau la grătărel din ala care se pune pe aragaz.  Dacă le căliţi în tigaie, amestecaţi-le foarte uşor astfel încât să-şi păstreze aspectul, să rămână întregi. Puteti să le puneti in orice ordine doriti, depinde cum vă place fiecare legumă mai mult, mai crudă şi crocantă sau gătită bine.
Apoi am adăugat nişte quinoa fiartă, puţină sare de mare, oţet natural şi plantele aromatice tăiate mic.Am amestecat uşor şi gata cina!

Pont! Dacă doriţi ca mâncarea să fie mai saţioasă, adăugaţi şi nişte linte roşie fiartă. Am încercat, e la fel de gustos.

Poftă buna!

Comentarii

  1. Chiar e o idee buna combinatia quinoa cu legume :) Am mancat o quinoa foarte bine preparata la un restaurant, cu patrunjel, iaurt condimentat si para la gratar. Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci Andra! hmm.... nu cea mai fericita combinatie, dar cred că a fost delicios! :)
    te pup!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare