Supă rece de vară- avocado şi plante aromatice


 
De când aşteptam să crească plantele noastre aromatice: oregano, busuioc de toate felurile, cimbru, mentă, tarhon, salvie...Doamne, cât de mult le iubesc! Salatele îmbogăţite cu aceste minunăţii şi multe alte ierburi au scos încet-încet ciorbiţele calde şi hrănitoare din meniul meu. Iar astăzi am făcut pentru prima dată supă din avocado! A ieşit suuuuper! De fapt ce putea să mai iasă din combinaţia dintre un avocado copt şi delicios şi ierburile aromatice proaspete?  :)
Aceasta supică nu este doar foarte gustoasă, dar şi vitaminizantă, detoxifiantă şi energizantă! Exact ce trebuie pentru o zi toridă de vară: hrăneşte, dar nu necesită consumul a prea multă energie pentru digestia ei. Poate fi servită ca o masă separată pentru cei care ţin dietă sau sunt într-o perioadă de detoxifiere sau alături de felul II mai consistent.

Ingrediente (o porţie):
  1. Avocado (bine copt)- 1 mic sau jum. dc e mare-mare, aşa cum am găsit eu în sfârşit :-)
  2. Frunze de salvie-câteva
  3. Frunze de busuioc- câteva
  4. Frunze de mentă sau roiniţă- câteva
  5. Frunze sau fire tinere de oregano- câteva
  6. Pătrunjel- câteva fire-jum de legătură. Înlocuiţi cu frunze de coriandru dacă aveţi, ar trebui să iasă delicios!
  7. Ceapa verde- 1
  8. Ghimbir proaspăt- 1 cm
  9. Sare de mare sau de Himalaya- vf. de linguriţă
  10. Suc de lămâie sau lime- 1-2 linguri
  11. Lapte  vegetal- jum.de cană (de cocos, de nuci, de orez, soia etc- eu am folosit de orez şi soia, îmbogăţit cu alge) sau doar puţină apă filtrată
  12. Opţ. proteină de cânepă- 1 linguriţă
Folosiţi ce plante aromatice şi ierburi aveţi la îndemână!

  • Toate ierburile se taie mediu. Avocado se curăţă de coajă (ar trebui să se cureţe cu mână dc e bine copt), se taie bucăţele. Ghimbirul doar se curăţă de coajă. 
  • Toate ingredientele se pun în blender şi se  procesează până rezultă un smoothie de consistenţă medie. Mai adăugaţi lapte dc e prea gros sau avocado dacă e prea subţire. Verificaţi la gust şi mai adăugaţi condimente dacă e nevoie. 
  • Ornaţi cu verdeaţă şi bucăţele de avocado. Lăsaţi în frigider să se răcească 1 oră sau serviţi imediat. 
Poftă mare!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare