Q&A: Celulita, cum scap de ea?

Astăzi avem o întrebare de la Andreea din Bucuresti. De fapt, m-a întrebat despre vergeturi si celulita, dar o sa raspund numai despre celulită deocamdata pentru că sunt 2 lucruri diferite. Celulita este o inflamatie si ingrosare  la nivelul tesutului conjunctiv, cauzata de toxinele pe care organismul nu reuseste sa le elimine. De aceea, celulita este o problema de nutritie si asimilare in primul rând. Nu este o problema de îngrasare, si persoanele slabe pot avea celulita. Contează sigur că si predispozitia genetica, cât de hidratat este organismul, cât de multă mişcare faci...
  • La celulita sunt predispuse mai ales persoanele de tip Kapha, de aceea  remedii care scad Kapha sunt utile. De obicei este vorba de utilizarea plantelor picante, a condimentelor care încălzesc, atât intern, cât şi extern. Acestea stimulează digestia, favorizează asimilarea nutrienţilor şi arderea grăsimilor. Va recomand acest produs: http://veda-store.ro/magazin?page=shop.browse&category_id=34 pentru aceste scopuri. Adoptarea unei diete sănătoase, eliminarea a cât mai multe produse de origine animală şi a celor rafinate, cu E-uri etc. este calea pe care trebuie să mergeţi.
  • De asemenea, puteţi face un ceai din condimente pe care să-l beţi la fiecare masă. Puteţi folosi următoarele condimente: fenicul, rozmarin, busuioc, coriandru, chimen etc.(vă rog să luaţi condimentele de calitate bună de la plafar, nu din supermarket). Acest ceai îmbunătăţeşte digestia şi grăbeşte metabolismul. Trebuie băut călduţ în timpul mesei câte puţin, să nu umpleţi stomacul cu lichid mai mult de 3/4.
  • Apoi orice produs natural  cu efect detoxifiant este bun. De asemenea vă recomad să ţineţi o cură de detoxifiere. Am auzit de la fete că au ţinut dieta ,,raw vegan'' câteva luni şi le-a dispărut celulita. E foarte posibil, încercaţi. Dacă nu vi se potriveşte astfel de dietă pe termen lung, puteţi face o cură detoxifiantă de câteva zile- o saptamână periodic. Consumaţi numai sucuri din fructe şi legume, frunze verzi, salate, apa de izvor, germeni şi vlăstari, nuci şi seminţe înmuiate în cantităţi mici.
  • Extern vă recomand masaj cu uleiuri în fiecare zi. Tot la Veda Store găsiţi ulei anticelulitic: http://veda-store.ro/magazin?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=95&category_id=30
     Masajul se face cu mâinile sau cu o perie de masaj minim 15 minute. După aceea, se poate face o baie fierbinte. Pentru baie se pot folosi următoaele uleiuri esenţiale: cimbru, salvie, rozmarin, oregano, lămîie.
  • Sauna face minuni. Folosiţi uleiul de mai sus înainte de saună.
  • Se spune că iedera este eficientă pentru celulită. Se pot face comprese cu decoctul din iederă  sau se face pulbere din planta şi se foloseşte în loc de scrub pentru zonele afectate de celulită. Pur şi simplu râşniţi planta uscată, luaţi câteva linguri de pulbere, amestecaţi-le cu puţină apă şi aplicaţi pasta pe corp. Masaţi cu mişcări circulare şi lăsaţi vreo 10 minute să acţioneze.
  • Faceţi sport. Dacă nu sunteţi iubitoare de sport, puteţi dansa, face yoga, tai chi, înota etc. Mişcarea nu doar arde grăsimile, dar ajută şi la eliminarea toxinelor din organism. Dacă vă hotărâţi la câteva zile de detoxifiere faceţi şi exerciţii neapărat în aceasta perioada. Dieta şi mişcarea vor acţiona sinergic şi efectul va fi unul mai puternic.
Atât pentru astăzi. Sper că informaţiile au fost de folos! Aştept întrebările voastre pentru următorul Q&A!

Comentarii

Postări populare