Să Mâncăm sau să Nu Mâncăm Pizza? Pledoarie pentru Moderaţie şi Echilibru
V-am mai povestit că prietenul meu este înnebunit după pizza. Eu nu mănânc pizza, chiar şi vegetariană, decât dacă nu mai am nimic altceva să mănânc. Nu mănânc pizza pentru că nici nu mi se pare aşa extraodinară la gust, nici nu mă simt bine la stomăcel după ea. Mi se pare prea uscată şi grea. Am şi motive ayurvedice de ce nu sunt de acord cu consumul frecvent de pizza din orice ingrediente ar fi făcută.
Iată de ce Ayurveda nu recomandă consumul frecvent de pizza:
Reţeta în următoare postare, vă îmbrăţişez cu drag!
Iată de ce Ayurveda nu recomandă consumul frecvent de pizza:
- Se folosesc multe ingrediente foarte grele pentru digestie în acelaşi timp (făina, caşcaval, carnea, ciuperci) din ce rezultă un produs şi mai greu pentru digestie. Nu contează dacă ingredientele sunt ,,integrale'', ,,bio'' etc. Digestie grea = acumularea toxinelor = cauza majorităţii bolilor.
- Combinarea greşită a alimentelor este inevitabilă. Atunci când unele alimente incompatibile sunt gătite împreună, mai ales cu condimente, acestea se ,,împrietenesc'' într-o anumită măsură, ceea ce nu se întâmplă în cazul pizzei pentru că toate ingredientele sunt separate.
- Este extrem de acidă din cauza ingredientelor acide: carnea, caşcaval maturat, produse rafinate şi procesate industrial (faina alba, zahar alb, drojdia, sos de roşii etc.). Ok in cantităţi moderate, periculos pentru echilibrul acido-bazic al organismului dacă consumăm frecvent.
- Sosul de roşii care este acid şi are proprietatea de a încălzi poate dezechilibra Pitta dosha şi cauza aşa dezechilibre ca: inflamaţii, acnee, reacţii alergice.
- Agravează toate cele 3 dosha: Vata pentru că e grea pentru digestie şi uscată, Pitta pt. că e acidă şi grasă, Kapha pentru că e grea şi grasă.
Reţeta în următoare postare, vă îmbrăţişez cu drag!
Comentarii
Trimiteți un comentariu