Linte cu legume şi spanac


Ingrediente:
  1. o cană de linte verde
  2. legume: o ceapă, 1morcov, cîteva roşii (conservate în suc propriu), o mănă de conopidă (puneţi ce vă place)
  3. condimente: usturoi (sau condimentul asafetida), sare, curry (sau chili, piper, curcuma, ghimbir, coriandru, seminţe de muştar etc)
  4. 2 căni de spanac proaspăt sau ingheţat
  • Călim într-o linguriţă de ulei şi cîteva linguri de apă ceapa cîteva minute (doar în apă sau în unt, cum vi se potriveşte).
  • Adăugăm morcovi , mai călim cîteva min. Adăugăm bucheţele de conopidă. Punem capac să se facăa buri, adăugăm căte un pic de apă dacă e nevoie.
  • Adăugăm condimentele, linte spălată, roşii tocate, o cană de apă.
  • Fierbem 2o de minute sau pînă lintea este moale. dacă avem spanac bătrîn, putem adăuga şi frunzele de spanac sau codiţele frunzelor acum, să fiarbă bine.
  • Dacă avem spanac tînăr şi moale, adăugăm spanac atunci cînd tocăniţa noastră este gata. Gustăm, inchidem focul şi adăugăm frunze de spanac tocate mediu. Punem capac şi lăsăm doar să se opărească cîteva minute.
  • Servim cu multă verdeaţă şi lipii sau pîine integrală.

Comentarii

Postări populare