Smoothie de spanac şi mure

Nu mă asteptam să mai găsesc spanac în piaţă. Mama...să pot face smoothie şi sucuri verzi în mijlocul iernii din frunze proaspete! Reţeta este foarte simplă. Smoothie-uri se fac prin procesarea în blender a frunzelor verzi cu fructe şi apă. Se consideră că această combinaţie este foarte bună pentru organismul uman. Sucul obţinut prin stoarcerea la rece (storcator cu ax melcat) a frunzelor păstrează mai multe principii active decît ruperea frunzei în bucăţele mici cu ajutorul blenderului. Însă şi această băutură este foarte sănătoasă. O să vedeţi imediat efectul: veţi avea atît de multă energie cum nu aţi avut niciodată. Nu se compară cu nici un energizant :)

Ingrediente:
  1. 2 mîini de spanac
  2. o banană
  3. o mînă de mure îngheţate
  4. o lingură suc de lămîie
  5. opţional o lg de miere dacă nu vi se pare suficient de dulce sau dacă omiteţi banana
  • spanacul se spală bine de pămînt, murele se dezgheaţă şi se spală dc e cazul
  • toate ingredientele se pun în blender şi se procesează 30 sec
  • se serveşte imediat

Are gust foarte bun. Spanacul crud, spre deosebire de spanac gătit, are gust neutru si merge foarte bine pentru suc. Se pot utiliza orice fel de fructe în combinaţie cu frunze verzi, important e să vă placă gustul acelor fructe foarte mult. De asemenea în loc de spanac se pun orice frunze verzi naturale: frunze de păpădie, de salată, de urzică, lobodă etc. Acest cocteil este potrivit mai ales pentru micul dejun. Este revigorant şi vitaminizant. Perfect pentru o zi posomorîtă de iarnă!

Comentarii

Postări populare