Năut călit cu iaurt şi mirodenii indiene


Ingrediente:
  1. Năut înmuiat sau germinat
  2. Iaurt natural, de casă, din lapte intergal
  3. Ghee
  4. Condimente indiene: coriandru macinat, ardei iute măcinat, asafetida, chimen, cardamom, ghimbir etc. Eu am pus amestecul de condimente indiene curry, ghimbir şi chilli măcinat, un pic de sare.
  • Năutul se lasă la înmuiat peste noapt, se spală şi se pune la fiert intr-o cantitate mare de apă şi condimente (dafin, fenicul etc) până devine moale (în jur de 1 h). 
  • Într-o tigaie se încălzeşte ghee. Adăugaţi condimentele şi căliţi-le amestecînd cîteva secunde, doar să-şi deschidă aroma.
  • Adăugaţi năut fiert şi căliţi-l amestecîndcâteva minute.
  • Lăsaţi să se răcească un pic. Adăugaţi iaurt şi un pic de sare sau alte condimente dacă e nevoie.
Poftă buna!

Comentarii

Postări populare