Macrou cu legume la cuptor
Faceti abstractie de poza, aceasta mancare este super gustoasa! :)) Din pacate am facut-o in graba si nu am avut timp nici sa aranjez, nici sa fac o poza mai calumea. Insa mi-a placut tare mult aceasta combinatie de peşte cu legume şi m-am gândit s-o împărtăşesc cu voi. Este bună pentru toate tipurile de constituţie, mai ales pt. Vata. Kapha, nu adăugaţi sarea şi folosiţi multe condimente.
Ingrediente (2 porţii):
- 4 peştişori de mărime medie (eu am luat macrou oceanic îngheţat)
- 1,5 cană mazăre verde
- 2 morcovi mari
- 1 cană roşii cherry (eu am folosit îngheţate, puteţi folosi proaspete dc sunt în sezon)
- câteva felii de lămâie, opţional
- piper, oregano după gust (puteţi adăuga şi puţină sare)
- Dezgheţăm macroul, îl eviscerăm şi spălăm bine. Eu am tăiat capul, dar puteţi să-l lăsaţi, doar scoateţi branhiile.
- Aşezăm într-o tavă termorezistentă legumele amestecate: mazărea, morcovii tăiaţi felii subţiri şi roşiile cherry tăiate în 2 sau lăsate întregi. Presărăm cu condimente.
- Aşezăm deasupra peştişorii, presărăm cu condimente. Aşezăm feliile de lămâie deasupra.
- Acoperim tava cu capac sau cu o folie daca aveti o tava fara capac şi coacem la focul mediu în jur de 20 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu