Supă- minune pentru dieta de primăvară

Orice fel de linte poate fi folosită. Dacă doriţi ca aceasta supă să fie cât mai uşor digerabilă, folosiţi linte roşie, galbenă sau orice tip de linte decorticată.
Persoanele cu o const. Pitta sau afecţiuni de tip Pitta pot scoate usturoiul (folosiţi hing în schimb)şi piperul negru din reţeta.
Ingrediente (1 persoană):
- jum.cană linte
- 1 morcov
- 1 ceapă
- câţiva căţei de usturoi
- 2 linguriţe ghee
- Condimente după gust: (puteţi folosi un amestec curry) câte un vârf de cuţit ghimbir, piper negru şi schinduf, 1/4 lingurita coriandru măcinat, turmeric, plante aromatice după gust (oregano, busuioc), sare neiodată
- Lintea se lasă la înmuiat peste noapte sau cu câteva ore înainte, se spală bine şi se pune la fiert într-o cantitate triplă de apă.
- Ceapa se taie fin şi se căleşte în ghee la foc mic.
- Între timp dăm morcovul la răzătoare şi îl adăugăm la ceapa. Călim până şi morcovul se înmoaie bine.
- Tăiem usturoiul fin şi îl adăugăm alături de o parte din condimente (ghimbir, schinduf, coriandru) şi mai călim câteva minute. Trebuie să apară o aroma plăcută de usturoi şi condimente.
- Adăugăm legumele călite la lintea care fierbe. Adăugăm sarea şi lăsăm să fiarbă la foc mic în jur de 20 minute cu capac întredeschis.
- Când legumele sunt gata mai adăugăm condimente sau apă dacă e nevoie. Eu adaug la sfârşit de obicei turmeric, plantele aromatice şi piper. Mai fierbem câteva minute şi când e gata o pasăm cu ajutorul blenderului sau unei ustensile manuale.
- Servim supa caldă la care putem adăuga verdeaţa proaspătă (coriandru, pătrunjel), suc de lămîie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu