Bomboane raw ,,Chisinău de seară''



Maaama! Sunt cele mai bune bomboane pe care le-am gustat vreodată! Se fac în 5 minute, sunt vegetariene, sănătoase....M-au inspirat bomboanele de la Bucuria ,,Chisinău de seară'' (prune în ciocolata), dar aceste bomboane sunt mult mai bune! :)

Ingrediente:

Nu am măsurat cantităţile, vă spun aproximativ pentru 5 bomboane mari:
  1. Unt de cacao razuit- o farfurioară mică
  2. Cacao- o farfurioară (mai bine cruda, organic, dar eu am avut obisnuit)
  3. Miere- cam 1-2 lg (depinde cum vă place şi cît de dulci sunt fructele)
  4. Prune şi caise uscate în mod natural, fără zahăr şi aditivi
  5. Opţ. nuci zdrobite sau fulgi de cocos
  6. un pic de ulei de cocos sau alt ulei pentru a unge forma sau platou, dar cred ca se dezlepesc şi aşa
  • Răzuiţi o bucată de unt de cacao ca acesta să se topească mai repede.
  • Într-o cratită cu apă fierbinte puneţi o cratiţă mai mică cu unt de cacao răzuit şi lăsaţi la foc foarte mic pînă se topeşte. E bine ca vasul cu unt să nu aiba contact direct cu fundul cratiţei, poate sa pluteasca usor sau sa puneti ceva la fund (un alt vas, o cîrpă...). Untul de cocos are ca punct de topire 37 de grade, deci puteţi sa-l topiţi cum vreţi voi, numai să nu-l încălziti prea tare (merge deshidrator, la aburi, pe calorifer, nu la microunde)
  • Imediat ce untul s-a topit (cîteva min), adăugăm cacao cîte puţin astfel încît să vedem cum arată compoziţia, putem să facem ciocolată mai neagră sau să nu fie prea amară...Apoi adăugăm mierea şi fulgii de cocos. Putem gusta compoziţia să vedem ce mai trebuie. Nu are gust bun în această stare, dar nu vă speriaţi, după ce se intăreşte va fi bună. Eu am făcut toata această operaţiune în cratiţa aceea cu apa fierbinte, doar am inchis focul. Astfel totul se omogenizează bine.
  • Luăm o formă de la bomboane sau orice altă formă (pt gheaţă de exemplu), o ungem cu foarte puţin ulei de cocos (am luat pe deget un pic de unt, acesta se topeşte, am uns cu el spaţiu pt bomboane). Punem în fiecare spaţiu o un fruct sau o bucăţică de fruct şi turnăm deasupra compoziţia. Putem adăuga şi un pic de nuci zdrobite.
  • Punem în frigider, se întăresc repede. După care le scoatem încetişor din formă apăsînd de jos şi le intoarcem. La temperatura camerei nu se topesc, doar pe degete rămîne un pic de ciocolată, dar bomboanele se pot pune în nişte hîrtiuţe speciale, cum sunt uneori bomboanele din comerţ.


Comentarii

  1. si eu zic ca-s cele mai bune ciocolatele pe care le-am gustat in viata mea, si le-am facut cu ulei de palmier, cred ca untul de cacao s si mai bun
    felicitari pt blog,
    http://www.esentadesanatate.blogspot.com/ blogul meu cu Hrana Vie

    RăspundețiȘtergere
  2. Serios? si pt mine sunt cele mai gustoase! am facut si trufe si tot felul de bomboane si nu mi-au placut asa de mult. Incearca cu unt de cacao sigur o o sa-ti placa si mai mult, gustul de ciocolata neagra adevarata numai cu unt de cacao :)
    Merci pentru apreciere! Si blogul tau foarte fain, de abia astept sa citesc mai mult despre masaj si alte terapii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa fie delicioase, eu am mancat de la Bucuria si mi-au placut mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ramona, chiar sunt foarte bune! Au fost apreciate de toţi care le-au gustat:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca aveti pofta de ciocolata de la Bucuria, va asteptam in Mures Mall, la parter - Moldova Shop. Va asteptam cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare