Cartofi copţi cu sos de smântână
Deşi nu este recomandat consumul zilnic de cartofi gătiţi, cartofii ne pot salva din cand în cand, atunci cand nu prea avem multe alimente în casă sau iarna când există o varietate mai mică de legume.
Această reţetă este extrem de simplă, ieftină şi gustoasă. Cartofii copţi e un deliciu, mirosul lor este pur şi simplu irezistibil. Iar combinaţia cu smântână şi usturoi mi se pare perfectă!
Le-am servit cu o salata de varza cu care cartofii se combină foarte bine. Cartofii copţi cu sos de smântână sunt recomandate pentru constituţia Vata, însă renunţaţi la salata de varză dacă aveţi balonări.
Cartofi :
Spalam foarte bine câţiva cartofi mai mici. Îi tăiem în jumătate şi îi punem pe o tavă la cuptor la foc mic-mediu. Îi putem scoate cand furculita intra destul de usor, iar casa este plină de mirosul acela dulce. Cam 20 de minute durează.
Sos de smântână:
Amestecam smântâna (musai de casă!) cu usturoi pisat şi verdeaţa tocată mărunt (patrunjel, marar, coriandru, oregano...ce vă place).
Salată de varză:
Taiem varza marunt si o amestecam foarte bine cu putina sare, o ,,masăm'' bine-bine cu mâinile. O lasam să se înmoaie 5 minute. Puteţi adăuga verdeaţa, diverse condimente, puţin ulei etc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu