Ridiche neagra


Ne pregatim de sezonul rece! Facem inventarul alimentelor care trebuie sa faca parte neaparat din dieta noastra pe timp de iarna. Data trecuta am vorbit despre zmeura, iar astazi vorbim depre ridiche neagra, aceasta leguma superba recunoscuta pentru gustul ei picant si efectele sale terapeutice.

Contine:
  • Vitamina C
  • Vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B9
  • Acid folic
  • Potasiu
  • Magneziu
  • Cupru
  • Calciu
  • Zinc
  • Fier
  • Rafanol
Proprietati:
  • datorita substantelor sulfurate ajuta in caz de bronsita, astm, tuse
  • efect antibacterian
  • efect depurativ, detoxifiant
  • favorizeaza digestia, curata si favorizeaza activitatea ficatului, vizicii biliare, stomacului, intestinului, rinichilor; stimuleaza pofta de mancare
  • efect energizant, fortifiant
  • efect antiscorbutic ( carenta de vitamina C)

In caz de raceala, bronsita, tuse, astm, raguseala se bea suc din ridiche neagra care se poate
combina si cu sucul din alte legume
sau se amesteca ridiche razuita cu miere.

Ne putem proteja de raceala pe timp de iarna, mancand des salata din ridiche neagra cu ceapa. Are un gust superb, picant. pur si simplu curatam ridichea, taiem cubulete, amestecam cu ceapa, un pic de sare si ulei presat la rece.




surse: www.sfaturimedicale.ro, wikipedia.org

Comentarii

Postări populare