Cafea, energizante. Care e alternativa ?

Cafea, ca şi celelalte băuturi energizante care conţin stimulente nu trebuie consumate. Dacă beţi cafea pentru că vă place gustul ei, nu pentru efectele ei neapărat (cum este cazul meu) şi nu vreţi să renunţaţi definitiv la ea, vă recomand să o consumaţi din cînd in cînd, nu în fiecare zi, nu pe stomac gol de dimineaţa şi să fie neapărat o cafea bună (nu cafea din piaţă sau împachetată din supermarket). Cafea prăjită dăunează orgainsmului nostru şi din cauza radicalilor liberi ( doar cafea verde este o sursă de antioxidanţi de care vorbesc producătorii de cafea!) Dar băuturile enrgizante nu consumăm deloc. Acestea nu ne dau energie, ci o iau! Pentru a produce un efect stimulator apelează la resursele noastre energetice, deci slăbesc organismul nostru, ceea ce duce într-un final la efectul diametral opus: oboseală, surmenaj, lipsă de energie, imunitate slabă...
Efectul energizant au smoothie-uri din frunze verzi şi superfoods, tot felul de sucuri, fructele. Ca o alternativă la cefea, pentru început, vă propun să încercaţi ceai: ceai verde în primul rînd, apoi ceai negru şi alte feluri de ceai, rooibos, ceaiuri din plante medicinale cu efect revigorant.
S-a constat că băuturile stimulante creeză dependenţă. Mai mult decît atît, consumul substanţelor care creează dependenţă stimulează consumul altor substanţe care creează dependenţă. De exemplu, cei care consumă multă cafea, fumează mai mult. Cred că acelaşi lucru se întîmplă şi cu băuturile alcoolice. Aşa că, chiar dacă nu avem probleme de sănătate şi ne place cafea, este bine să nu o consumăm în fiecare zi, măcar pentru a nu ne crea dependenţe.


Comentarii

  1. Încercaţi şi ceaiul din ciuperca chaga. Chaga mushroom tea. Vedeţi site-ul "Cheap food Revolution"...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze, situl menţionat mai sus este:
      http://www.cheap-health-revolution.com

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare