Tocăniţă de linte, orez brun şi legume
Iată încă o reţetă de mîncare gătită şi caldă, dar sănătoasă, cu multe legume şi verdeaţă proaspătă.
Lintea este un aliment foarte bun pentru dieta vegetariană sau pur şi simplu pentru persoanele care vor să mănînce mai sănătos. Are valoare nutruţională ridicată, ca şi soia sau fasolea, conţinut ridicat de proteina, fibre, vitaminele din complexul B, fosfor, magneziu, fier, potasiu, zinc. Bineînţeles că este mai bine să o consumăm crudă (sub formă de geremeni sau vlăstari), dar cred că şi în linte fiartă rămîn ceva substanţe nutritive.
Orezul brun, mai bun decît cel alb, rafinat, conţine proteină, complexul vitaminic B, fibre, vitamina E, magneziu, cupru, fier, niacină, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, acizi graşi esenţiali nesaturaţi. Pentru a ne asigura că primim destule destule enzime şi alte substanţe active necesare digestiei, adăugăm neapărat la această mîncare multe legume şi verdeaţă proaspete, orice vă place.Avem nevoie de:
- Linte
- Orez brun
- Ceapă
- Morcov
- Roşii
- Ciuperci
- Ardei
- Verdeaţă (pătrunjel, oregano...)
- Condimente ( sare, piper, boabe de coriandru, curry, frunze de dafin...)

Comentarii
Trimiteți un comentariu