Terci de hrişcă şi ovăz
Ingrediente:
- hrişcă
- fulgi de ovăz
- o bucăţică de dovleac
- jumătate de măr
- stafide
- vanilie, miere
Punem într-o cratiţă cu apă hrişcă, fulgi de ovăz, dovleac şi măr tăiate felii subţiri, stafide. Proporţiile după gustul vostru. Dacă nu aţi mai gătit hrişcă, vă spun orientativ că raportul cu apă e 2:1. Fierbem vreo 10 minute, pînă nu se face hrişca şi apa este absorbită. Lăsăm să se răcească un pic, apoi adăugăm vanilie, miere după gust. Putem adăuga şi alte fructe şi seminţe uscate, opţional: merişor, goji, seminţe de dovleac sau un pic de unt de cocos,ghee...Puteteti inlocui hrisca sau ovaz cu orice cereale va plac: ovăz, griu, mei, orez, qiunoa etc. Încercaţi însă combinaţia de mai sus: este pur şi simplu de-li-cioa-sa!
Iată un terci doar din mei cu dovleac si mar, de asemenea foarte gustos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu