Supă cremă de iarnă din legume la cuptor cu plante aromatice
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidevxhcpt017Xwp0zH6nEB1rx7fC7iWQ2WvDBcdk3TxdKx7PX5ggXou2DQcywz9GdXFOeXEGQ9DaRdW4KKB0zWoiaKnjYArlYtO3l2vsKHqPqd-GCpGIrNMO_ad3cIE5FZ03NwmUOSopk/s320/IMG_7606.jpg)
Ingrediente 1-2 persoane:
Puteţi folosi orice legume care se găsesc iarna (de exemplu rădăcinile de păstârnac, de pătrunjel ar merge foarte bine). Din condimente puteţi folosi de asemenea orice aveţi la îndemână: plantele aromatice, amestecul curry, diverse feluri piper sau ardei iute.
- 1-2 morcovi
- 1/3 ţelină
- 1 cană dovleac tăiat cubuleţe
- 2 linguriţe plante aromatice proaspete sau uscate: eu am folosit busuioc şi estragon uscat, rozmarin proaspăt
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă turmeric
- opţional un vf. de cuţit piper sau ghimbir măcinat
- 1 linguriţă ghee sau un ulei potrivit
- Tăiaţi legumele cubuleţe medii. Amestecaţi-le bine cu ghee şi condimente. Puneţi legumele într-o oală termorezistentă şi aşezaţi printre legume căţeii de usturoi întregi, necurăţaţi. Introduceţi în cuptorul preîncălzit, la foc mic-mediu.
- Coaceţi în jur de 20-30 de minute. Puteţi amesteca de câteva ori dacă e nevoie. Când legumele sunt moi, îndepărtaţi usturoiul şi crenguţele de rozmarin dacă e cazul.
- Pasaţi legumele cu ajutorul blenderului sau unei ustensile manuale, adăugaţi apă cât să le acopere şi supa să aibă consistenţa dorită. Încălziţi la foc mic până începe să fiarbă.
- Serviţi supa caldă, cu pâine sau lipii, smântână de casă pentru Vata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu