Supă cremă de iarnă din legume la cuptor cu plante aromatice

O altă modalitate de a face supa mea preferată din legume de iarnă este să facem supa din legume coapte la cuptor. În comparaţie cu varianta precedentă, aceasta este un pic mai uşoară pentru că nu trebuie să stai la aragaz şi să amesteci legumele, ci le tai bucăţi mari, le amesteci cu condimente şi ulei şi le bagi la cuptor. Este şi super delicioasă! Oricum, mie îmi place să fac şi aşa, şi aşa. Vouă cum vă place mai mult?




Ingrediente 1-2 persoane:

Puteţi folosi orice legume care se găsesc iarna (de exemplu rădăcinile de păstârnac, de pătrunjel ar merge foarte bine). Din condimente puteţi folosi de asemenea orice aveţi la îndemână: plantele aromatice, amestecul curry, diverse feluri piper sau ardei iute.
  • 1-2 morcovi
  • 1/3 ţelină
  • 1 cană dovleac tăiat cubuleţe
  • 2 linguriţe plante aromatice proaspete sau uscate: eu am folosit busuioc şi estragon uscat, rozmarin proaspăt
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • opţional un vf. de cuţit piper sau ghimbir măcinat
  • 1 linguriţă ghee sau un ulei potrivit
Preparare (30 min):
  1. Tăiaţi legumele cubuleţe medii. Amestecaţi-le bine cu ghee şi condimente. Puneţi legumele într-o oală termorezistentă şi aşezaţi printre legume căţeii de usturoi întregi, necurăţaţi. Introduceţi în cuptorul preîncălzit, la foc mic-mediu.
  2. Coaceţi în jur de 20-30 de minute. Puteţi amesteca de câteva ori dacă e nevoie. Când legumele sunt moi, îndepărtaţi usturoiul şi crenguţele de rozmarin dacă e cazul. 
  3. Pasaţi legumele cu ajutorul blenderului sau unei ustensile manuale, adăugaţi apă cât să le acopere şi supa să aibă consistenţa dorită. Încălziţi la foc mic până începe să fiarbă. 
  4. Serviţi supa caldă, cu pâine sau lipii, smântână de casă pentru Vata. 
Poftă buna! :)

Comentarii

Postări populare