Îngheţată din banane şi mure

Deşi nu consum de regulă îngheţata (pentru că nu consum alimente foarte reci şi foarte fierbinte), astăzi am avut poftă de o îngheţată şi am făcut o excepţie. Am văzut multe reţete de îngheţata ,,raw vegan'', dintre care cea mai simpla este îngheţata din banană. Pur si simplu se taie banana feliuţe şi se pune la congelator. După ce îngheaţă bine, se scoate şi se procesează în blender până la omogenizare. Aceasta e baza, iar la ea se pot adăuga diverse fructe proaspete sau îngheţate, unturi, vanilie, lapte vegetal, îndulcitor şi aşa mai departe.

Astăzi am făcut o variantă foarte simplă: pur şi simplu am pus în blender banane şi mure îngheţate şi le-am procesat împreună până compoziţia s-a omogenizat cât de cât. În loc de mure puteţi folosi afine sau orice fructe dulci sau semiacre. Nu folosiţi fructe acre precum căpşuni, vişine, coacăze etc. Eu am servit-o ca atare(încetişor-încetiţor!), dar se poate adăuga miere, sirop de arţar, sirop de agave, un sirop preparat din miere şi afine...

În Ayurveda îngheţata nu este binevenită. Însă mi se pare foarte fain că se poate face îngheţata mult mai gustoasă decât cea din comerţ şi muuult mai sănătoasă. Eu zic că ne putem răsfăţa din când în când :D.

Comentarii

  1. Ce îmi place entuziasmul tau, Coco!:) Merci pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai si tu dreptate.mult mai sanatoasa,dar sa fiu sincera,eu mananc inghetata topita de fel asa ca probabip nu m-as obosi sa mai inghet amestecul...delicios. sa stii ca indemnata oarecum de blogul tau am incercat si eu sa introduc mai multe cruditati in meniu. combinat cu majcare gatita momentan pt ca sa fiu sincera mi se face foake foarte repede dupa ce mananc fructe sau legume. Vegetariana nu voi fi nicioada, dar iti multumesc de indemnul dat prin blogul tau. m-a impins putin de la spate. :) oana anton

    RăspundețiȘtergere
  3. Hei! Cine a venit la mine in vizita! :) Oana, sa stii ca banana are gustul diferit in functie de cum o prepari. Banana inghetata si apoi blenduita va avea gust de inghetata si nu de banana blenduita:) Sau acea reteta in care pasezi bana cu furculita si adaugi curmale si cocos? E altceva decat ai taia banane felii si le-ai servi cu curmale si fulgi de cocos:)Iar banana coapta in cuptor e cu tooootul altceva ;)) Deci, te invit sa incerci si trucul asta, dureaza 30 min sa inghete.
    Hm..pai normal ca ti se face foame dupa ce mananci legume sau fructe...si mie fel:) Incearca leguminoasele, hrisca, chia, quinoa, sa adaugi seminte si nuci la salate.

    Multumesc pentru comentariu si pentru apreciere, ma bucur tare mult ca iti sunt de folos unele idei de aici :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare