Salată de sfeclă coaptă şi hrean
salată de sfeclă coaptă şi hrean |
Ingrediente 1 porţie:
- 2 rădăcini mici-medii de sfeclă
- 1/3 rădăcină de hrean (sau mai mult dacă vă place picant)
- 1-2 linguriţe oţet natural de mere (de casă sau din magazinele naturiste, nu cel din supermaket)
- sau o lingură suc de lămâie
- opţional puţină sare, ulei presat la rece, verdeaţă
Sfecla se spală bine, se înfăşoară în folie şi se coace la foc mediu în jur de 30 de minute (depinde de mărimea sfeclei, deschideţi folia peste jum. de oră şi verificaţi cu o furculiţă). Pregătită în acest fel, sfecla păstrează majoritatea fitonutrienţilor săi.
Hreanul se curăţă, se dă prin răzătoare. Adăugaţi la el oţet de mere şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga şi un vf. de cuţit sare, dar eu spun că nu e nevoie.
Curăţaţi sfecla de coajă, tăiaţi-o cubuleţe, presăraţi cu hrean, verdeaţa şi stropiţi cu puţin ulei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu