Ciorbiţă cu ierburi sălbatice de primăvară
Vă invit să încercaţi această ciorbiţă de primăvară, nu o să vă vină să credeţi ce gust bun poate să aibă, chiar dacă nu prea sunteţi obişnuiţi cu astfel de ingrediente ,,ciudate'' :) L-am servit astăzi pe un prieten de-al meu care nu e obişnuit deloc să mănănce aşa ceva, mănîncă numai în oraş. Şi i-a plăcut foarte mult, a mîncat 2 porţii mari :D
Am incredere ca o sa va placa sa voua! Incercati sa adaugati uzici si alte ierburi salbatice la orice supa care va place foare mult, măcar o mînă de frunze dacă nu vă plac aşa mult.
Ingrediente:
Am incredere ca o sa va placa sa voua! Incercati sa adaugati uzici si alte ierburi salbatice la orice supa care va place foare mult, măcar o mînă de frunze dacă nu vă plac aşa mult.
Ingrediente:
- Ceapa-1
- Morcov-1
- Păstîrnac- 0,5
- Ţelină- 0,5
- Roşii conservate- 4
- Cartofi- 2
- Fasole verde (îngheţată)- o mînă
- Linte - o cană mică
- Urzici şi untişor- cîteva mîini
- Ierburi aromatice: cimbru, busuioc, oregano, estragon, tarhon, maghiran etc
- Sare de mare, piper boabe sau chili, frunze de dafin
- Ceapa şi rădăcinele se taie şi se pun pe rînd în apa care fierbe (o cratiţă mică-medie).
- Adăugăm condimentele, plantele aromatice, lintea şi roşii (lăsaţi întregi sau tăiaţi cubuleţe).
- Peste 10 minute adăugaţi şi cartofii, verificaţi la gust şi mai adăugaţi condimente sau plante aromatice.
- Cînd legumele sunt gata adăugaţi ierburile tăiate mediu, amestecaţi şi închideţi focul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu