Ciorbiţă cu ierburi sălbatice de primăvară

Vă invit să încercaţi această ciorbiţă de primăvară, nu o să vă vină să credeţi ce gust bun poate să aibă, chiar dacă nu prea sunteţi obişnuiţi cu astfel de ingrediente ,,ciudate'' :) L-am servit astăzi pe un prieten de-al meu care nu e obişnuit deloc să mănănce aşa ceva, mănîncă numai în oraş. Şi i-a plăcut foarte mult, a mîncat 2 porţii mari :D
Am incredere ca o sa va placa sa voua! Incercati sa adaugati uzici si alte ierburi salbatice la orice supa care va place foare mult, măcar o mînă de frunze dacă nu vă plac aşa mult.

Ingrediente:
  1. Ceapa-1
  2. Morcov-1
  3. Păstîrnac- 0,5
  4. Ţelină- 0,5
  5. Roşii conservate- 4
  6. Cartofi- 2
  7. Fasole verde (îngheţată)- o mînă
  8. Linte - o cană mică
  9. Urzici şi untişor- cîteva mîini
  10. Ierburi aromatice: cimbru, busuioc, oregano, estragon, tarhon, maghiran etc
  11. Sare de mare, piper boabe sau chili, frunze de dafin
  • Ceapa şi rădăcinele se taie şi se pun pe rînd în apa care fierbe (o cratiţă mică-medie).
  • Adăugăm condimentele, plantele aromatice, lintea şi roşii (lăsaţi întregi sau tăiaţi cubuleţe).
  • Peste 10 minute adăugaţi şi cartofii, verificaţi la gust şi mai adăugaţi condimente sau plante aromatice.
  • Cînd legumele sunt gata adăugaţi ierburile tăiate mediu, amestecaţi şi închideţi focul.
Serviţi simplă sau adăugaţi ulei, smîntînă, cu pîine integrală...

Comentarii

Postări populare