Nuci prăjite
Cum trebuie să consumăm nuci? Cel mai bine este să le înmuiem în apă. Nucile au nevoie de un timp mai lung de hidratare, putem să le lăsăm peste noapte (mai ales nuci româneşti, migdale, pecan, muguri de pin), iar seminţele şi unele feluri de nuci (caju, fistic, macadamia, braziliene) mai puţin- cîteva ore.
O altă posibilitate este să le consumăm prăjite. Aceasta variantă deşi nu atît de bună ca prima, merge totuşi pentru diversificare, mai ales dacă prăjim nucile corect.
Prima variantă ar fi să le prăjim în cuptor, simple sau amestecate cu condimente: cardamom, scorţişoara, ghimbir sau orice alte condimente vă plac. Amestecaţi nucile cu condimente într-un bol şi apoi aşezaţi-le pe foaia de copt într-un singur strat pe o tavă şi coaceţi la foc mic cam 15 minute. Amestecaţi de cîteva ori şi verificaţi dacă sunt gata: în interior trebuie să fie de culoare aurie, nu albă. La fel se procedează şi cu seminţe, însă nu le prăjiţi împreună cu nuci, căci necesită un timp diferit de preparare. De asemenea puteţi prăji nuci şi în tigaie la foc foarte mic, amestecînd des.
O altă variantă este să prjiţi nuci în ghee. Topiţi ghee, adăugaţi nuci (mai ales caju şi migdale merg aici) şi diverse condimente, amestecaţi bine şi căliţi cam 5-10 minute pînă nucile capătă o culoare aurie.
Nu cumpăraţi nucile prăjite în ulei, sunt cancerigene. Dacă găsiţi nuci prăjite simple, e ok. Dar cel mai bine e să le prăjiţi singuri, se face repede, iar gustul şi mirosul nucilor proaspăt prăjite nu se compară cu nimic.
Le puteţi consuma separat sau adăuga la diverse feluri de mîncare: salate, legume călite, orez etc.
Dacă le prajim/coacem, nu riscam sa rămânem fără nutrientii lor atotbinefacatori?😋
RăspundețiȘtergereDacă le prajim/coacem, nu riscam sa rămânem fără nutrientii lor atotbinefacatori?😋
RăspundețiȘtergere