Salată nutritivă şi vitaminizantă cu sfeclă


Spuneţi ,,pa!'' asteniilor de primăvară cu astfel de salate vitaminizante! Salata cu sfeclă nu este doar surprinzător de gustoasă, ci şi vitaminizantă, mineralizantă şi foarte nutritivă. Sfecla şi avocado sunt ingredientele de bază, în rest adăugaţi orice legume, vedeaţă sau germeni aveţi la îndemînă.
Nu vă vine să credeţi că sfecla crudă poate fi gustoasă? Încercaţi această combinaţie delicioasă cu sos de avocado şi veţi privi cu alţi ochi sfecla de acum încolo :)


Ingrediente 1 porţie:
  1. Sfeclă- una micuţă sau jumătate din una mai mare
  2. Avocado bine copt- 1
  3. Ceapa- jumătate
  4. Oţet natural sau suc de lămîie (merge si gref)- jum. de Lg
  5. Sare de mare- vf. de cuţit
  6. Chili măcinat- vf.cuţit
  7. Ulei presat la rece- 1 Lg
  8. Opţ. o roşie şi jumătate de castravete (dacă e vara sau dacă găsiţi unele cu gust în timpul iernii)
  9. Verdeaţă: pătrunjel, coriandru, oregano, busuioc, maghiran
  10. Fistic sau caju mărunţite- o mînă
  • Avocado se desparte în 2, se scoate pulpa cu lingura şi se pasează cu furculiţa. Se amestecă cu ceapa tăiată mărunt, sare, ulei, oţet şi chili. Tot aici am adăugat şi verdeaţa uscată: busuioc, oregano şi maghiran. Se lasă se pătrundă gusturile pînă pregătim restul ingredientelor.
  • Sfecla se rade sau se spiralizează cu ustensilă specială. Eu am dat-o pe rozătoare medie atent, să nu se facă terci şi să lase suc.
  • Legumele se taie mărunt, fisticul se mărunţeşte cu ajutorul unui cuţit, unui sucitor etc. Verdeaţa proaspătă tăiaţi cum vă place.
  • Amestecaţi foarte uşor legumele cu sosul de avocado, presăraţi cu verdeaţa şi cu fistic zdrobit. Serviţi ca fel de mîncare separat la cină sau ca felul doi la prînz, alături de pîine bună, crackeri din făina integrală sau raw din seminţe.

Comentarii

Postări populare