Mazare cu sos de roşii şi linte
Ingrediente:
- Mazăre (îngheţată sau proaspătă) -2 căni
 - Linte roşie sau galbenă- 0,5-1 cană
 - Roşii conservate cu suc de la ele- 4
 - Ceapa-1
 - Ulei de măsline sau ghee- 1 Lg (opţional, ceapa se poate căli şi în puţină apă)
 - Condimente: sare de mare, frunze de dafin, busuioc, oregano, ghimbir (ce vă place, dar nu exageraţi cu condimente, trenuie să se păstreze gustul dulce al mazării)
 
- Ceapa se căleşte în ulei pînă devine translucidă. Se adaugă lintea, condimente, roşiile mărunţite, o cană de apa. Se lasă să fiarbă la foc mic pînă lintea e gata (cam 15 minute)
 - Se adaugă şi mazărea, mai multe condimente dacă e nevoie. Se lasă la fiert 5-10 minute.
 
Serviţi cu pătrunjel proaspăt. Se poate adăuga şi caşcaval ras. Delicios! Cei care sunt înebuniţi dupa mazare (mă întreb daca mai sunt hi-hi) vor aprecia aceasta reţetă :)

That will be so much tasty!
RăspundețiȘtergereReal Exams