Trufe picante de ciocolată




Demult încerc să fac trufe picante. Am încercat mai multe reţete şi nu am fost entuziasmată foarte mult, ba erau prea moi, ba prea dulci pentru felul acesta de ciocolată...Astăzi în sfîrşit au ieşit pe gustul meu şi la aspect, şi la consistenţă şi la gust! Iată ce combinaţie de ingrediente am folosit:

  1. curmale moi, de calitate bună - cam 15-20
  2. pudră de cacao crudă- 2 Lg
  3. fulgi de cocos - 2 Lg
  4. ulei de cocos topit- 1 Lg
  5. ulei de cacao topit (crud, organic)- 1 Lg (puteţi folosi doar unul dintre aceste uleiuri)
  6. cardamom, scorţişoara, ghimbir, chili pudră- cîte o jum. de lg (important mai ales chili şi ghimbir, dar puteţi face ce combinaţie doriţi)
  • Unturile se topesc la baie de aburi (40 grade). Untul de cacao se topeşte mai uşor dacă este ras.
  • Toate ingredientele se amestecă în robot pînă la omogenizare. Atenţie, compoziţia nu va fi atît de lipicioasă ca o cocă, cum e în cazul celei pentru bomboane din nuci. Va fi sfărîmicioasă şi va trebuie să modelaţi trufele atent cu degete, nu rostogolind biluţa între palme. Dar e ok, nu e nimic complicat, e doar altfel.
  • Lăsaţi trufele aşa sau daţi-le prin cacao. Puneţi bomboanele în hîrtiuţe speciale sau pe un platou, uns un pic cu ulei de cocos sau alt fel de ulei care nu are miros specific. Daţi la frigider pentru minim 30 min.
  • Sfat pentru servire: luaţi un ardei iute roşu, tăiaţi-l felii subţiri. Ondulaţi feliuţele de ardei ca şi cum ar fi nişte panglici şi ornaţi platoul cu ele.

Comentarii

Postări populare