Salata ,,sălbatică''

Plante sălbatice de primăvara, alge şi legume proaspte, alături de năut dulce care îi conferă consistenţă, toate învăluite într-un dressing delicios...ce mîncare poate fi mai bună în toiul primăverii? Dupa o iarna lunga si saraca in vegetale proaspete, astfel de salate sunt exact ce trebuie, nici nu vreau sa aud de mancaruri gatite sofisticate zilele astea! Simplu...aproape sălbatic:) Dar cît de nutritiv: antioxidanţi, vitamine, enzime, minerale, clorofilă, energie, proteine, grăsimi sănătoase....de toate!




Ingrediente:
  1. Urzici (de primăvara, sălbatice)
  2. Untişor (numai primăvara, sălbatice) sau orice alte plante sălbatice (macriş, leurda etc)
  3. Spanac (în orice anotimp)
  4. Alge marine (eu am folosit Nori pt sushi)
  5. Praz/ceapa verde/ceapa uscata
  6. Roşii/ardei /castraveti (ce se poate gasi in sezon)
  7. Avocado
  8. Sare de mare
  9. Suc de lamîie sau oţet natural
  10. Optional, ierburi aromatice (busuioc, oregano)
  11. Năut fiert
  • Urzicile se spală bine, se taie mărunt şi se freacă bine cu puţină sare. Legumele si verdeaţa se taie dupa preferinta. Eu am taiat totul mare, mai ales verdeaţa (am rupt-o cu mîinile de fapt)ca să fie mai wild :) Alegele se rup în bucăţele medii.
  • Avoado se pasează cu furculiţa, se stropeşte cu suc de lămîie, se adaugă nişte ulei şi ce condimente mai doriţi, se amestecă bine toate. Vărsaţi sosul peste legume, vereaţa şi năut fiert*, amestecaţi uşor.

Mmmm...gata salata/prîzul/cina! Pofta buna!


* Năut se lasă la înmuiat peste noapte sau chiar la germinat. Apoi se spală bine şi se fierbe în cantitate suficentă de apă pînă devine moale.

Comentarii

Postări populare