Cartofi cu sos dulce de dovleac
Ingrediente:
- cartofi- 4
- ceapa- 1
- usturoi- 2 căţei
- morcovi- 1
- dovleac- 1 bucată
- roşii- 3 (sau bulion natural- jum.cană)
- condimente: sare-1 lg, piper-jum.lg, coriandru-jum.lg, scorţişoara- jum-1 lg, cuişoare-vf.cuţit, toate măcinate, ghimbir prospăt sau pudră- 1-2 lg, opţ. un pic de plante aromatice (rozmarin, busuioc)
- ulei extravirgin de măsline
- Ceapa tăiată fin se căleşte într-o lingură de ulei. Adăugăm usturoi tăiat sau pisat, ghimbir, morcovi tăiaţi mic, mai călim cîteva minute. Se adaugă cîte un pic de apă dacă e nevoie.
- Dovleacul se taie şi se procesează în blender pînă devine piure. Adăugăm dovleac şi roşii tăiate la legumele care se călesc şi lăsăm să fiarbă pînă capată consistenţa de sos.
- Adăugăm restul condimentelor, cartofii tăiaţi mare şi apă dacă e nevoie, cît să acopere cartofii. Lăsăm să fiarbă pînă cartofii sunt gata, dar nu foarte moi. Gustati si adaugati mai multe condimente daca e nevoie. Sosul trebuie sa fie usor dulce si cu un miros delicat de scortisoara.
- La servire se poate adăuga verdeaţă, fasole sau năut fierte.
Comentarii
Trimiteți un comentariu