Falafel crud
Ingrediente:
- Năut germinat- 1 cană
- seminţe floarea-soarelui (de preferat înmuiate)-1 mînă
- seminţe dovleac (de preferat înmuiate)-1 mînă
- suc de lămîie-2 Lg
- sare- 1lg
- curry şi alte condimente (coriandru, chimen, piper etc)- 1 lg
- pătrunjel- 1 legătură
- ulei presat la rece- 1 Lg
- usturoi- 2 căţei
- opţional-susan
Preparare:
- Toate se pun în blender şi se macină fin pînă rezultă un aluat maleabil. Dacă seminţele nu au fost hidratate şi aluatul este fărămicios, adăugaţi un pic de apă.
- Se formează biluţe de aceeaşi mărime, eventual se tăvălesc prin susan.
- Se pot consuma imediat, se pot pune în frigider pe cîteva ore sau le puteţi deshidrata cîteva ore.
- Se serveşte cu sos de tahini sau alt sos, diverse legume sau salată, germeni, pilaf etc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu