Mini-tarte din alune de pădure cu cremă de kiwi
Ingrediente crustă:
- Alune de pădure- vreo 2 mîini
- Miere- cîteva Lg
Ingrediente cremă:
- Kiwi- 3
- Tărîţe psyllium- 2 lg
- Banană îngheţată- 1
- Miere- după gust
- Alunele se macină în robot cu un picuţ de sare. Adăugăm miere 1-2 Lg, procesăm pînă se obţine un aluat lipicios. Mai adăugăm miere dacă compoziţia nu se leagă.
- Formăm din aceasta compoziţie nişte farfurioare cu degete sau umplem formele speciale, presăm bine. Punem la frigider sau congelator.
- Procesăm în blender banana îngheţată şi kiwi, adăugăm miere după gust şi tărîţe de psyllium pentru consistenţă de cremă. Punem crema la frigider.
- Dupa minim o jumătate de oră scoatem tartele din frigider. Dacă aţi folosit forme, le scoateti încet din forme, puteti să folositi un cutit pentru ajutor. Dacă s-au deformat lipiţi-le la loc cu degete.
- Umpleţi formele cu cremă şi ornaţi cu fructe. Se servesc imediat sau se păstrează în frigider pănă la servire.
Un desert atît de rapid şi atît de gustos: dulce şi acrişor în acelaşi timp, aromat, primăvăratic... Cele 5 tarte au fost înghiţite pe loc, iar crema care mi-a rămas am servit-o cu nişte biscuiţi, e delicioasă!
ce draguteee...:)
RăspundețiȘtergereMerci! Gustul e pe masura ;))
RăspundețiȘtergere