Paste integrale cu roşii uscate la soare şi busuioc proaspăt
Ingrediente:
- Paste integrale (eu am folosit fusilli integrale cu tarîţe şi germeni De Cecco)
- Roşii deshidratate la soare în ulei (am luat de la Mega Image, sunt la fiecare supermaket, important să nu conţină nimic altceva decît roşii ecologice şi ulei presat la rece)
- Busuioc proaspăt
- Sare de mare sau salină, neiodată
- Opţ. măsline naturale uscate în ulei
- Opţ. alte condimente (chilli, piper etc)
- Aruncaţi pastele în apă care fierbe (multă apă, min. de 3 ori m multă decît paste) cu sare. Verificaţi pastele peste 10 min. Acestea nu trebuie să fie foarte moi. Scurgeţi bine apa printr-o sită, fără să clătiţi cu apa pastele.
- Între timp, tăiaţi roşiile (cam 1,5 roşii e suficient pt o porţie), puneţi-le întro cratiţă cu un pic de ulei de la roşii sau mai adăugaţi ulei presat la rece dc e nevoie.
- Tăiaţi frunzele de busuioc, adăugaţi la roşii. Puteţi adăuga acum sare sau alte condimente dc doriţi, măsline fără sîmburi, poate nişte usturoi pisat...
- Încălziţi un pic această compoziţie la foc foarte mic (40 de grade C) şi adăugaţi pastele de-abia scurse. Amestecaţi şi serviţi imediat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu