Sos portocaliu de dovleac şi porumb cu plante aromatice
Am gătit acest sos pentru 2 prieteni carnivori şi a fost foarte apreciat. Chiar e super combinaţia asta!
Ingrediente sos, 3 porţii:
- dovleac- o bucată mare, cam de 10 cm
- usturoi- vreo 5 căţei
- păstîrnac- o,5-1
- ghimbir proaspăt- cîţiva cm de rădăcină
- porumb- 400 g
- roşii- 150-200 g (proaspete, conservate în suc propriu)
- sare grunjoasă neiodată
- busuioc şi rozmarin proaspăt- cîte 2 crenguţe de fiecare
- piper sau chili şi coriandru proaspăt rîşnite
- ulei de măsline extravirgin, ghee sau alt ulei rezistent la tratament termic- 1-2 Lg
- Căliţi usturoiul mărunţit la foc mic 1 minut. Adăugaţi ghimbirul ras sau tăiat foarte mic şi păstîrnacul tăiat feliuţe subţiri. Căliţi-le împreună cîteva minute amestecînd des.
- Adăugaţi dovleacul tăiat cubuleţe sau feliuţe, căliţi cîteva minute amestecînd. Acoperiţi cu apă şi lăsaţi să se înăbuşe pînă dovleacul devine moale (10-15 min). Adăugaţi cîte un pic de apă să nu se ardă.
- Adăugaţi porumb, roşiile tăiate cuburi, sare şi un pic de piper si coriandru. Înăbuşiţi vreo 5 minute, gustaţi. Adăugaţi mai multe condimente şi mai lăsaţi pe foc dacă e nevoie.
Puteţi să nu gătiţi porumbul şi roşiile deloc, mai ales dacă aveţi roşii uscate la soare. - Adăugaţi busuioc şi rozmarin tăiate mediu şi amestecaţi sosul cu paste sau turnaţi peste altă garnitură. Presăraţi caşcaval ras dacă doriţi.
cred ca-mi place :)
RăspundețiȘtergere