Mazare cu sos de roşii şi linte

Înainte îmi plăcea foarte mult mazărea cu pui. De cînd nu mai mănînc carene nu am mai făcut mazăre, nu credeam că se poate face mazăre vegetariană la fel. Dar de fapt mie imi placea nu puiul, ci mazărea în reţeta originală, căci aceasta mîncare nu mi s-a părut mai puţin gustoasă decît cea cu carne. Mă gîndeam eu că va ieşi bun, după ce am făcut toate reţele posibile cu sos de linte. Am zis că dacă şi lasagna a ieşit super cu acest sos, mazărea de ce nu :)

Ingrediente:
  1. Mazăre (îngheţată sau proaspătă) -2 căni
  2. Linte roşie sau galbenă- 0,5-1 cană
  3. Roşii conservate cu suc de la ele- 4
  4. Ceapa-1
  5. Ulei de măsline sau ghee- 1 Lg (opţional, ceapa se poate căli şi în puţină apă)
  6. Condimente: sare de mare, frunze de dafin, busuioc, oregano, ghimbir (ce vă place, dar nu exageraţi cu condimente, trenuie să se păstreze gustul dulce al mazării)
  • Ceapa se căleşte în ulei pînă devine translucidă. Se adaugă lintea, condimente, roşiile mărunţite, o cană de apa. Se lasă să fiarbă la foc mic pînă lintea e gata (cam 15 minute)
  • Se adaugă şi mazărea, mai multe condimente dacă e nevoie. Se lasă la fiert 5-10 minute.

Serviţi cu pătrunjel proaspăt. Se poate adăuga şi caşcaval ras. Delicios! Cei care sunt înebuniţi dupa mazare (mă întreb daca mai sunt hi-hi) vor aprecia aceasta reţetă :)

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare