Merluciu la cuptor cu plante aromatice

V-am promis că voi posta mai multe reţete cu peşte sau carne slabă gătite sănătos: iată încă o reţetă de peşte slab gătit doar cu plante aromatice. Această reţetă este pentru cei care îşi doresc să slăbească, cei care vor  să se îngraşe şi pentru gurmanzi :). Aceasta pentru că merluciu are o carne cu puţine grăsimi, multe proteine usor asimilabile, o cantitate mare de vitaminele A şi E şi fosfor, ajută la creşterea masei musculare şi are un gust absolut delicios. Peştele astă e extraodinar de gustos şi chiar nu are nevoie de ulei, sare etc. Plantele aromatice doar potenţează gustul lui unic şi îi conferă o aromă fină. În plus, gătit în felul acesta, păstrăm valoarea sa de produs dietetic. Am servit peştele cu o salată vitaminizantă din rădăcinoase, bogată în vitamine şi minerale, dar şi o cantitate uriaşă de fibre care fac ca aceasta masă să fie şi mai fit.

Ingrediente (1 porţie):
  • Trunchi de merluciu (hake în engleză), 2
  • Plante aromatice: oregano, maghiran, rozmarin
Salată:
  • jum. rădăcină mică de sfeclă
  • jum.morcov
  • jum. ţelină
  • opţional seminţe de susan şi mac, câte 1-2 lg
  • O bucată de lime sau lămâie
Peştele se dezgheaţă, se spală,  se presară plantele aromatice pe ambele părţi. Apoi se împachetează într-o folie de aluminiu. Capetele foliei trebuie să fie bine lipite, dar nu strângeţi peştele prea tare, lăsaţi un pic de loc. Introduceţi peştele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Coaceţi 10 minute. Apoi desfaceţi uşor folia, scoateţi peştele. Puteţi pune peştele ca atare pe farfurie sau puteţi  să-l desfaceţi uşor în două şi să îndepărtaţi coloana vertebrală, atfel încât să rămână doar file.

Pentru salată, rădăcinile se dau pe rozătoare şi se aşează în straturi. Seminţele de mac şi susan se călesc într-o tigaie cu fund gros (fără ulei) amestecând des la foc mic, câteva minute. Presăraţi seminţele peste salată, stropiţi cu suc de lămâie salata şi peştele. Serviţi imediat.





Comentarii

Postări populare