Super salată din vlăstari şi seminţe

Aceasta salată este super nutritivă şi în acelaşi timp foarte uşoară. Conţine o cantitate mare de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine şi minerale. Poate fi masa principală pentru constituţia Kapha şi Pitta (deşi Pitta s-ar putea să o găsească prea uşoară) şi o gustare între mese sau aperitiv pentru persoanele de tip Vata. De asemenea este bună pentru cei care vor să slăbească, în dieta de detoxifiere care se ţine mai mult de 2 zile, pentru bolnavi sau cei  în stare de convalescenţă.

Ingrediente salată (1 porţie):
  1. Vlăstari* de floarea-soarelui, o mână
  2. Vlăstari de brocoli, o mână (puteţi folosi orice vlăstari vă plac)
  3. Rucola, o mână (puteţi folosi salată verde sau orice alte frunze verzi)
  4. Ardei gras, jumătate
  5. Seminţe de floarea-soarelui şi de dovleac, 2 Lg
Ingrediente sos:
  1. Suc de lămâie/lime, 1 Lg
  2. Seminţe de mac, 1 lg
  3. Seminţe de susan, 1 lg
  4. Fenicul, jum.lg
  5. Opţ. 1 lg sos de soia natural sau vf. cuţit sare neiodată (pentru cei care doresc să slăbească recomand să nu folosească sarea)
Vă rog să observaţi că sosul nu conţine ulei! E destulă grăsime în seminţe. Iar gustul acrişor şi uşor picant conferit de lămâia, fenicul şi rucola elimină nevoia de sare. În plus, fenicul îmbunătăţeşte digestia şi asimilarea. Sănătate curată :).

Cum procedăm:
  • Seminţele se pun la înmuiat în apă de izvor cu cel puţin 30 de min.înainte. 
  • Vlăsatrii, rucola şi ardeiul se spală bine şi se rup sau se taie după preferinţă. Eu verdeaţa am lăsat-o întreagă.
  • Sem. de mac, susan şi fenicul se călesc într-o tigaie curată, fără ulei, la foc foarte mic. Amestecaţi. Atunci când seminţele încep să pocnească şi apare o aroma plăcută, închideţi focul (1-2 minute). 
  • Se scurge apa din seminţe înmuiate şi seminţele se adaugă la legume. Seminţele călite se amestecă cu suc de lămâie şi sos de soia dacă folosiţi. Se adaugă la salată şi se amestecă uşor. 
  • Savuraţi gustul neobişnuit al fiecărei frunze, aroma de mac şi fenicul, tulpinele crocante ale vlăstarilor şi vizualizaţi cum acestea hrănesc fiecare celulă, cum organismul se energizează şi se regenerează, cum deveniţi mai sănătoşi, mai frumoşi şi mai fericiţi! :))
 Vă îmbrăţeşez şi vă mulţumesc pentru toate cuvintele frumoase din comentarii şi mail-uri, pentru energia pozitivă pe care mi-o transmiteţi!


*Despre controversaţii vlăstari vom vorbi cât de curând. Le-am cumpărat de la El Dor Plant, dar pot fi crescute şi acasă destul de uşor. 

Comentarii

Postări populare